ERDOGAN: "Da smo vodili politiku kao Evropa, sad ne bismo imali gas"

Novosti online

23. 10. 2022. u 11:38

TURSKA se pretvara u veliko gasno čvorište, na koje računaju u inostranstvu, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

ЕРДОГАН: Да смо водили политику као Европа, сад не бисмо имали гас

Foto: AP Photo/Darko Bandic

Erdogan je kritikovao protivnike Ankare koji traže da Turska odustane od uravnotežene politike u vezi s ukrajinskom krizom.

Turski lider je naveo da bi odustajanje od dijaloga s jednom od sukobljenih strana Tursku postavio u isti niz s evropskim državama koje danas preživljavaju energetsku krizu.

„Izbalansirana politika Turske izazvala je odobravanje širom sveta. Kada bismo se osvrtali na kritike, danas bismo, kao i Evropljani, morali da mislimo o tome kako da preživimo predstojeću zimu. Ipak, Ankara je krenula drugim putem i problema s gasom nemamo“, rekao je Erdogan, a prenosi agencija „Anadolija“.

Predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio je pre par nedelja da bi Rusija mogla da premesti tranzit gasa sa „Severnih tokova“ u region Crnog mora i Tursku. Ruski lider je o toj ideji razgovarao s Erdoganom, a dvojica lidera su potom naložila da se detaljno i brzo razmotri to pitanje.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)