TERORISTIČKI NAPAD U VENECUELI: Gori gasovod na istoku zemlje

Tanjug

18. 07. 2022. u 08:48

TEHNIČKO osoblje venecuelanske državne naftne kompanije PDVSA i vatrogasci gase požar na gasovodu na istoku zemlje, objavio je ministar nafte Tarek el Aisami, navodeći da se radi o "novom napadu" terorističkih grupa na gasni sistem zemlje.

ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД У ВЕНЕЦУЕЛИ: Гори гасовод на истоку земље

Foto: Jutjub/Printskrin/Ruptly

El Aisami, u objavi na Tviteru u nedelju uveče, nije precizirao koji gasovod gori, a tri izvora iz industrije su rekla da je mislio na požar na delu cevovoda u državi Monagas, prenosi Rojters.

On je požar pripisao neidentifikovanim terorističkim grupama, navodeći da su to „iste terorističke grupe kao i uvek, koje rade protiv nacionalnih interesa kako bi uticale na život našeg naroda".

 - U ovom trenutku nastojimo da ugušimo vatru izazvanu ovom kriminalnom akcijom, kako bismo ovu infrastrukture stavili u funkciju - napisao je El Aisami, ne iznoseći detalje o tome da li je požar uticao na naftne operacije.

Požar je izbio u subotu kasno po podne, na delu gasovoda u blizini fabrike Aguasaj 5A, prema internom izveštaju PDVSA, u koji je Rojters imao uvid.

Britanska agencija navodi da vlasti u Venecueli, koja ima najveće rezerve nafte na svetu, redovno pripisuju nestanke struje i požare sabotažama terorističkih grupa, dok vladini kritičari tvrde da su oni uzrokovani višegodišnjim nedovoljnim ulaganjima i lošim upravljanjem.

Pomenuti gasovod prenosi gas do petrohemijskog kompleksa Hoze Antonio Anzoategui, u blizini grada Barselone. Izvori iz industrije su izjavili da su požar i nedostatak gasa pogodili rad fabrike.

BONUS VIDEO:

UDAR, VATRA I DIM: Pogledajte kako je ruska armija uništila američki bacač raketa "HIMARS"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

OTIŠAO JE MOJ NAJBOLJI Potresna objava Branka Đurića - podelio nikada viđenu fotografiju: Toliko toga smo prošli zajedno