BRITANIJI MIR NE ODGOVARA: "Neprihvatljiv novi Minski sporazum - Ukrajini potrebna pobeda"

Novosti onlajn

03. 07. 2022. u 15:07

NE TREBA dozvoliti sklapanje novog Minskog sporazuma, Ukrajina treba da pobedi Rusiju, izjavila je britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras u intervjuu za francuski list „Žurnal du dimanš“.

БРИТАНИЈИ МИР НЕ ОДГОВАРА: Неприхватљив нови Мински споразум - Украјини потребна победа

Foto Tanjug/AP

Prema njenim rečima, „loše osmišljen mirovni sporazum“ omogućiće predsedniku Rusije Vladimiru Putinu da „pregrupiše svoje snage“.

- Stoga, ne možemo sebi da priuštimo novi Minski sporazum. Ukrajini je potrebna čista pobeda koja će obnoviti njenu bezbednost - dodala je ona.

Kako je navela, o tom pitanju je razgovarala sa svojom francuskom koleginicom Ketrin Kolona i da se „svi saveznici slažu sa ovim ciljem“.

O Putinu i ženama

Trasova je dodala i da se slaže sa mišljenjem premijera Borisa DŽonsona da žena na čelu Rusije ne bi dozvolila početak specijalne operacije u Ukrajini.

- Verujem da žene imaju istu sposobnost da čine zlo kao i muškarci - istakla je ona.

DŽonson je ranije izjavio da Rusija ne bi započela specijalnu operaciju u Ukrajini da je ruski predsednik Vladimir Putin „bio žena – što on očigledno nije“.

Britanski premijer nazvao je Putinova dejstva prema Ukrajini „savršenim primerom toksične muškosti“. Ruski predsednik je DŽonsonove reči nazvao ne baš korektnim poređenjem i rekao da je Margaret Tačer, dok je bila na funkciji premijera Velike Britanije, započela vojne operacije sa Argentinom za Foklandska ostrva.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

"URAGAN" PONOVO U AKCIJI: Dejstvo višecevnih bacača na snimku Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (25)

HTEO JE DA TE UBIJE: Lauš izbegao smrt na setu Boja na Kosovu