DEMINERI OČISTILI 3.500 HEKTARA U DONBASU: Uklonjeno više od 31.000 eksplozivnih naprava

P. Z. S. / ria.ru

23. 06. 2022. u 21:30

RUSKA vojska i spasioci proverili su više od 3.500 hektara tokom deminiranja u DNR i LNR, rekao je general-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik Centra za kontrolu nacionalne odbrane Ruske Federacije.

ДЕМИНЕРИ ОЧИСТИЛИ 3.500 ХЕКТАРА У ДОНБАСУ: Уклоњено више од 31.000 експлозивних направа

Foto: N.Đ.

-Odredi za razminiranje Oružanih snaga Ruske Federacije i Ministarstva za vanredne situacije Rusije izvršavaju zadatke čišćenja teritorije Donjecke i Luganske Narodne Republike od eksplozivnih objekata. Provereno je ukupno 3.518,1 hektara teritorije, Mizincev. rekao je na brifingu.

On je precizirao da je tokom dana provereno više od 20,69 hektara. Provereno je i 35 objekata, među kojima 13 društveno značajnih objekata, dva mosta i skoro 10 kilometara puteva.

-Pronađeno je i deaktivirano 31.158 eksplozivnih predmeta, uključujući 1.431 dnevno, dodao je Mizincev.

Načelnik Centra za kontrolu nacionalne odbrane Ruske Federacije podsetio je da su u Moskvi vođeni pregovori između delegacija Ministarstva odbrane Rusije i Ministarstva nacionalne odbrane Republike Turske, tokom kojih su razmatrana pitanja izvoza žitarica iz ukrajinskih luka. raspravljali. Kao rezultat sastanka postignut je dogovor o nastavku konsultacija.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE DEJSTVO RUSKE AVIJACIJE: Napad na utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

OGROMNA ŽIVOTINJA SNIMLJENA U JADRANU: Od prizora zastaje dah - izranja iz voda, prska, pa se vraća u dubine (VIDEO)