(MAPA) IZVEŠTAJ SA FRONTA: Krvave borbe u Donbasu, ukrajinske snage istakle bele zastave u Zolotoju, očekuje se predaja i u Severodonjecku

P. Z. S. /telegram rybar

23. 06. 2022. u 16:10

RUSKO ministarstvo odbrane dalo je izveštaj o dejstvima sa zapadnog fronta.

(МАПА) ИЗВЕШТАЈ СА ФРОНТА: Крваве борбе у Донбасу, украјинске снаге истакле беле заставе у Золотоју, очекује се предаја и у Северодоњецку

Foto Tanjug/AP

Snage Narodne milicije LNR preuzele su kontrolu nad Zolotim i Gorskim", javlja dopisnik "Izvestija" Denis Kulaga.

U toku je "čišćenje" od ostataka ukrajinskih snaga ova dva strateška sela iz kojih je godinama granatirana Luganska Narodna Republika. Zoloto i Gorsko u LNR blokirani, ukrajinska vojska daje signale za predaju. Uveče se očekuje i predaja ostataka ukrajinskih snaga u fabrici Azot u Severodonjecku.


U 34. bataljonu 57. motorizovane pešadijske brigade Oružanih snaga Ukrajine, poraženom kod naselja Mirna Dolina Luganske Narodne Republike, gubici su za dva dana iznosili više od 150 poginulih i oko 450 ranjenih, kazao je general Igor Konašenkov. i dodao da je u svakoj od četa ovog bataljona – preostalo je ne više od 15-20 vojnika. Mlađi komandni štab je napustio svoje potčinjene i dezertirao iz borbenog područja.

On je reka i da je u odeljenjima 30. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u rejonu naselja Klinovoje Donjecke Narodne Republike, usled artiljerijskog napada ruskih Oružanih snaga, preostalo manje od 50% ljudstva. Još više od 170 vojnika i oficira evakuisano je iz područja borbenih dejstava sa teškim ranama.

Ilustracija riafan.ru


Oružane snage Ruske Federacije nastavljaju sa udarima po vojnim objektima na teritoriji Ukrajine, kazao je Konašenkov.

*Dana 22. juna visokoprecizno oružje Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u oblasti Nikolajeva uništilo je 49 tenkova sa gorivom za vojnu opremu Oružanih snaga Ukrajine, kao i do 50 višecevnih raketnih sistema smeštenih u hangarima vojnih vozila. , uključujući i one inostrane proizvodnje.

*Visokoprecizno naoružanje Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije pogodilo je tokom dana i tri baze za remont oklopne tehnike u oblasti Nikolajeva, četiri komandna mesta, ljudstvo i vojnu tehniku u 18 okruga.

*Operativno-taktička i vojna avijacija za jedan dan uništila je ljudstvo i vojnu tehniku u 96 okruga i poljski radarski punkt u rejonu Konstantinovka Harkovske oblasti.

*Raketne snage i artiljerija pogodile su 26 komandnih mesta, ljudstvo i vojnu opremu Oružanih snaga Ukrajine u 364 okruga, kao i jedinice ukrajinske artiljerije u 58 okruga, uključujući vod 155 mm haubica M-777 na ostrvu Kubanski i vod raketnih bacača sistema za rabotu paljbu „Smerč“ u Novopokrovskoj oblasti Donjecke Narodne Republike.

Uništena su tri mobilna kontrolna punkta za bespilotne letelice u oblastima naselja Žovtneva, Kiselevka, Barmašovo Nikolajevske oblasti.

*U okviru kontrabaterijske borbe, precizno oružje Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, raketnih snaga i artiljerije na Donjeckom pravcu pogodilo je: osam ukrajinskih vodova VBR Uragan u rejonima Avdejevka, Veseloje, Đeržinsk, Novoluhanskoe, Kakkurd i kao 11 vodova topovske artiljerije Oružanih snaga Ukrajine na vatrenim položajima u rejonima Novopokrovskoe, Galicinovka, Artemovsk, Časov-Jar, Krutaja Balka, Avdejevka, Novoveselovka i u rejonu Klebansko-Bikski, odakle su gađani grad Donjeck i druga naselja Donjecke Narodne Republike.

U vazdušnim, raketnim i artiljerijskim udarima uništeno je preko 650 nacionalista, 17 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila, tri borbena vozila višecevnih raketnih sistema Smerč i 17 specijalnih vozila.

*Snage PVO Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije uništile su 21 ukrajinsku bespilotnu letelicu dnevno u oblastima: Zmijsko ostrvo, Petropolje, Strelečije, Malajka Kamiševka, Dementjevka, Harkovska oblast, Skadovsk, Hersonska oblast, Donjeck, Gorlovka, Donjeck Narodna Republika, Gorskoe, Oknino, Luganska Narodna Republika i Nova Sburjevka Hersonska oblast.

Pored toga, presretnuta je balistička raketa Točka-U u oblasti Pesk-Radkovski u oblasti Harkov i 22 rakete VBR u oblastima Donjeck, Makejevka, Gorlovka, Kamiševaha Donjecke Narodne Republike, Červonoje, Izjum, Suhaja Kam. Harkovske oblasti i preko ostrva ZMEINj.

*Ukupno, od početka specijalne vojne operacije, 211 aviona, 132 helikoptera, 1329 bespilotnih letelica, 349 protivvazdušnih raketnih sistema, 3750 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 647 borbenih vozila višecevnih raketnih sistema, 2088 artiljerijskih topova i minobacača, kao i 3818 jedinica specijalnih vojnih vozila.

BONUS VIDEO - PREDAJA PRIPADNIKA "AZOVA": Ukrajinski vojnici napuštaju "Azovstalj"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...