VOJNE VEŽBE U BELORUSIJI: Rusija Rusija zbog vezbi prebacila avione Su-25SM

Novosti online

05. 02. 2022. u 10:00

RUSIJA je prebacila jurišne avione Su-25SM na vojne aerodrome u Belorusiji radi izvođenja vežbi, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.

ВОЈНЕ ВЕЖБЕ У БЕЛОРУСИЈИ: Русија Русија због везби пребацила авионе Су-25СМ

Foto: Printscreen/Jutjub/ Minoboronы Rossii

- Posade aviona Su-25SM Istočnog vojnog okruga, koje su uključene u proveru snaga za reagovanje Savezne države, završile su premeštaj na aerodrome u Republici Belorusiji-  prenosi RIA Novosti.

Provera snaga za reagovanje Rusije i Belorusije odvija se u dve faze. U prvoj fazi - do 9. februara - planirano je premeštanje i formiranje vojnih grupa u Belorusiji u kratkom periodu, organizovanje odbrane važnih državnih i vojnih objekata, zaštita državne granice u vazdušnom prostoru i provera protivvazdušne odbrane.

U drugoj fazi - od 10. do 20. februara - planirana je zajednička vežba „Saveznička odlučnost - 2022".

Trupe će uvežbavati odbijanje agresije spolja, kao i borbu protiv terorizma i zaštitu interesa Savezne države Rusije i Belorusije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...