RUSIJA PREBACILA PANCIR S U BELORUSIJU: Sistemi raspoređeni na položaje, stupiti na dužnost borbene obuke

Tanjug

29. 01. 2022. u 09:25

RUSIJA je, u okviru provere snaga za reagovanje Savezne države, prebacila u Belorusiju protivvazdušne sisteme Pancir-S, rečeno je u Ministarstvu odbrane Rusije.

РУСИЈА ПРЕБАЦИЛА ПАНЦИР С У БЕЛОРУСИЈУ: Системи распоређени на положаје, ступити на дужност борбене обуке

Foto: Novosti arhiva

Divizion sistema Pancir-S, koji je stigao u Belorusiju, uključuje 12 borbenih vozila, od kojih svako može da nosi 12 protivvazdušnih raketa u transportno-lansirnim kontejnerima, prenosi RIA Novosti.

Sistemi će biti raspoređeni na položaje i stupiti na dužnost borbene obuke u okviru provere funkcionisanja jedinstvenog sistema protivvazdušne odbrane Savezne Države Belorusije i Rusije.

Provera snaga za reagovanje Rusije i Belorusije odvijaće se u dve faze. U prvoj fazi - do 9. februara - planirano je premeštanje i formiranje vojnih grupa u Belorusiji u kratkom periodu, organizovanje odbrane važnih državnih i vojnih objekata, zaštita državne granice u vazdušnom prostiu i provera protivvazdušne odbrane.

U drugoj fazi - od 10. do 20. februara - planirana je zajednička vežba "Saveznička odlučnost - 2022". Trupe će uvežbavati odbijanje agresije spolja, kao i borbu protiv terorizma i zaštitu interesa Savezne države.

Provere reagovanja izvode se u trenutku pojačanih tenzija između Rusije i Zapada, koji optužuje Mosku da priprema invaziju na Ukrajinu. Rusija odbacuje te optužbe i traži garancije da se NATO neće širiti dalje na istok i da Ukrajina neće postati članica Alijanse.

BONUS VIDEO:

KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave