SNEŽNA OLUJA PROTUTNJALA DELOM SAD: Udari vetra do 65 kilometara na čas

Tanjug

30. 01. 2022. u 23:30

OLUJA praćena snažnim vetrovima i rekordnim snežnim padavinama koja je zadesila severoistok SAD polako se smiruje, ali u nekim područjima danas i dalje duva veoma snažan i hladan vetar iz pravca severoistoka sa udarima i do 65 kilometara na sat.

СНЕЖНА ОЛУЈА ПРОТУТЊАЛА ДЕЛОМ САД: Удари ветра до 65 километара на час

Foto: Printskrin

- Jaki vetrovi, u kombinaciji sa niskim temperaturama vazduha, doveščhe do ozbiljno hladnog vremena od 10 do 20 stepeni ispod nule - preneo je danas CNN.

Veći deo severoistoka može da očekuje udare hladnog vetra, a oko milion ljudi je upozoreno jutros na niske temperature. Delovi Roud Ajlenda i istočnog Masačusetsa, uključujučhi Boston, pretrpeli su mećavu u subotu, saopštila je Nacionalna meteorološka služba i objasnila da se mećava proglašava kada vetar duva brzinom od najmanje 56 kilometara na sat uz snežne padavine i vidljivost od četvrt milje ili manje u trajanju od najmanje tri sata.

Očekuje se da će brzina vetra, koja je u subotu dostižala i do 130 kilemetara na sat sat širom istočnog Masačusetsa, danas postupno slabiti na oko do 25-30 kilometara na čas.

Danas u nekim oblastima, uključujući Bafalo, Njujork i Pitsburg, temperature čhe porasti za 10-ak stepeni, ali istovremeno će u Bostonu i Filadelfiji temperature danas pasti za oko 4 stepena.

- Iako će danas doći do porasta temperature u nekim područjima moračhemo da budemo strpljivi za neko pravo otopljavanje koje se očekuje tek sredinom iduće nedelje“ - preneo je CNN.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)