NOVA OGRANIČENJA NA AUTO-PUTEVIMA: Maksimalno 130 km na čas - Nemci za promenu

Novosti online

02. 11. 2021. u 12:34

VEĆINA Nemaca podržava okončanje duge tradicije "slobodne vožnje za slobodne građane" i uvođenje ograničenja maksimalno dozvoljene brzine od 130 kilometara na čas na auto-putevima.

НОВА ОГРАНИЧЕЊА НА АУТО-ПУТЕВИМА: Максимално 130 км на час - Немци за промену

Foto: Profimedia

Po prošlonedeljnoj anketi javnog servisa ARD, 60 odsto ispitanika podržava ograničenje brzine na mreži nemačkih auto-puteva da bi se smanjila emisija štetnih gasova i očuvala klima.

Ovo je za tri procentna boda veća podrška ograničenju brzine nego u sličnoj anketi sprovedenoj u junu.

Na nemačkim auto-putevima nema opšteg ograničenja maksimalno dozvoljene brzine, ali na mnogim deonicama vozači zbog sigurnosnih razloga moraju da uspore. Među onima koji se zalažu za ograničenje je i četverostruki svetski prvak u Formuli 1 Sebastijan Fetel.

Ovo pitanje se pojavi na dnevnom redu svaki put kad Nemačka sastavlja novu vladu. Ukoliko uspeju postojeći pregovori o sklapanju nove vladajuće koalicije socijaldemokrata (SPD), liberala (FDP) i zelenih, ograničenje gotovo sigurno neće biti uvedeno. Zeleni, koji se zalažu za ograničenje, priznali su poraz po tom pitanju jer mu se potencijalni koalicioni partner FDP oštro protivi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna