BEZ POSLA 300.000 PROSTITUTKI: U Španiji kriminalizovane "lepotice noći"

D. D. S.

18. 10. 2021. u 13:50

PROSTITUCIJA, koja je dekriminalizovana u Španiji 1995. godine, posle nešto više od četvrt veka ponovo se kriminalizuje. Ujedinjene nacije su 2016. godine procenile da seksualna industrija u Španiji ostvaruje 3,7 milijardi evra, ali sada, pošto je španski premijer Pedro Sančez obećao da će kriminalizovati prostituciju, procenjuje se da će se na udaru naći oko 300.000 žena koje tu rade kao prostitutke.

БЕЗ ПОСЛА 300.000 ПРОСТИТУТКИ: У Шпанији криминализоване лепотице ноћи

FOTO: Depositphotos

Obraćajući se pristalicama na kraju trodnevnog kongresa Socijalističke partije u Valensiji, Sančez je rekao da ta praksa "porobljava" žene. Istraživanje iz 2009. godine je pokazalo da je svaki treći muškarac u Španiji makar jednom platio seksualne usluge. Međutim, drugi izveštaj objavljen 2009. godine sugeriše na to da bi ta brojka mogla da iznosi čak 39 odsto, a studija UN iz 2011. navodi Španiju kao treći najveći centar za prostituciju u svetu, posle Tajlanda i Portorika.

Prostitucija u Španiji trenutno nije regulisana i ne postoje kazne za one koji nude plaćene seksualne usluge svojom voljom sve dok se ne odvijaju u javnim prostorima. Međutim, podvođenje ili delovanje kao posrednik između seksualne radnice i potencijalnog klijenta je protivzakonito.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a