CIGARETE KRILI RUDOM "BOKSIT": Akcija policije BiH kod Trebinja (FOTO)

V. Mitrić

17. 04. 2021. u 15:01

U OKVIRU policijske akcije "Štit 2021" policajci Jedinice granične policije Trebinje, sprečili su krijumčarenje 26.750 kutija različitih vrsta cigareta na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na zajedničkom graničnom prelazu Deleuša – Vraćenovići.

ЦИГАРЕТЕ КРИЛИ РУДОМ БОКСИТ: Акција полиције БиХ код Требиња (ФОТО)

FOTO: V. Mitrić

Cigarete su otkrivene vozila marke "Man" i priključnog vozila marke "Mol", BiH nacionalnih oznaka, i uz pomoć specijalističke opreme, a bile su sakrivene u tovarnom delu vozila ispod rude “Boksit“. Rudu je iz pravca Crne Gore prevozio državljanin BiH, M.J. (67), i nije imao dokumentaciju o poreklu robe.

FOTO: V. Mitrić

Zbog  sumnje da je počinjeno krivično delo krijumčarenje  o događaju su obavešteni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH. Prema njihovim naredbama, M.J. je uhapšen i u blizini prelaza Deleuša  pretreseno je  vozila u kom su otkrivene cigarete bez akciznih markica.

Cigarete, čija se tržišna vrednost procenjuje na 133.750 KM i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, a protiv M.J. biće dostavljen izveštaj o počinjenom krivičnom delu Tužilaštvu BiH.

FOTO: V. Mitrić

U toku sprovođenja aktivnosti koje su doprinele otkrivanju i dokumentovanju ovog krivičnog dela, pripadnicima JGP Trebinje podršku su pružili službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH na pomenutom graničnom prelazu.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić je pohvalio rad pripadnika JGP Trebinje koji uprkos teškim uslovima rada u poslednje vreme postižu značajne rezultate u sprečavanju svih oblika kriminaliteta.   

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)