POSLE ZAPLENE TONE KOKAINA: Kriminalne grupe sa Balkana kontolišu šverc u Španiji?

Tanjug

12. 09. 2020. u 21:45

U ŠPANIJI je sve veća prisutnost članova kriminalnih grupa iz istočne Evrope, poput Albanije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, saopštila je danas španska Civilna garda nakon što je zaustavila jedrilicu s troje hrvatskih državljana kod kojih je pronašla tonu kokaina.

ПОСЛЕ ЗАПЛЕНЕ ТОНЕ КОКАИНА: Криминалне групе са Балкана контолишу шверц у Шпанији?

Foto: Tanjug/AP

"Kriminale grupe iz navedenih zemalja nalaze se uglavnom u strateškim zonama za putovanja preko Atlantskog okeana, poput Kanarskih ostrva, severne pokrajine Galicije i južne obale Španije. Grupe koje tamo operišu odgovorne su za veliki deo uvoza kokaina u Evropu", navela je španska policija na svojoj internet stranici, prenosi Hina.

Civilna garda je u utorak ujutro presrela hrvatsku jedrilicu na udaljenosti od 88 milja zapadno od kanarskog ostrva La Palma.

Jedrilica je plovila pod hrvatskom zastavom a posadu su činila trojica hrvatskih državljana. Nakon pregleda zbog sumnje na krijumčarenje droge jedrilica je dotegljena do ostrva.

Pretragom jedrilice pronađeno je 980 paketa sa oko 1000 kilograma kokaina, saopštila je Civilna garda.

„Prema procenama španskih kolega, ulična vrednost zaplenjenog kokaina je veća od 40 miliona evra. Prema do sada prikupljenim saznanjima kokain je bio namenjen evropskom, španskom i hrvatskom ilegalnom narko tržištu", saopštila je hrvatska policija.

Kako je navela Civilna garda, troje hrvatskih državljana od ranije je povezano s trgovinom drogom i trgovinom oružjem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)