LIDER VMRO-DPMNE OPTUŽUJE SOFIJU: Cilj Bugarske je asimilacija ili bugarizacija Severne Makedonije

Tanjug

24. 04. 2022. u 20:08

LIDER najuticajnije opozicione VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski izjavio je danas da je cilj Bugarske asimilacija ili bugarizacija Severne Makedonije i makedonskog naroda pre ulaska u Evropsku uniju.

ЛИДЕР ВМРО-ДПМНЕ ОПТУЖУЈЕ СОФИЈУ: Циљ Бугарске је асимилација или бугаризација Северне Македоније

Foto: Youtube printscreen/ LIVEMACEDONIA24

Mickoski je reagovao na izjavu premijera Bugarske Kirila Petkova da će Severna Makedonija najranije za 10 godina postati članica Evropske unije.

On je rekao da bi bugarski veto mogao biti ukinut ako Makedonija počne pregovore o članstvu i traži ulazak Bugara u Ustav kroz poglavlja, za šta će garant biti Evropska unija.

„Pa ako pažljivo pročitate izjavu Kirila Petkova, videćete da ono što on već mesecima priča, mi iz VMRO-DPMNE i ja lično govorimo, a to je da su naši problemi bilateralni, odnosno da zvanična Sofija traži pregovarački okvir, što znači da ćemo se „ili asimilirati ili bugarizovati i ući u Evropsku uniju kao takvu, ili za nas neće biti Evropske unije, uprkos činjenici da će biti održana prva međuvladina konferencija“, rekao je Mickoski. 

On je uveren da države članice EU to neće dozvoliti jer su te iste zemlje mnogo puta u prošlosti isticale da su bilateralni problemi samo bilateralni i da ne mogu biti multilateralni, odnosno problemi država članica EU, prenela je skopska TV21.

BONUS VIDEO: Atos, planinski venac na istoimenom poluostrvu, oduvek se smatrao svetom planinom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!