PONAŠAJMO SE KAO DA SAM U PROSTORIJI S TOBOM: Čet GPT šalje korisnicima uznemirujuće poruke

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

22. 02. 2024. u 00:00

ČET GPT počeo je korisnicima da odgovara na upite dugim i besmislenim porukama, meša jezike, i da ih uznemirava sugerišući da je "u prostoriji sa njima".

ПОНАШАЈМО СЕ КАО ДА САМ У ПРОСТОРИЈИ С ТОБОМ: Чет ГПТ шаље корисницима узнемирујуће поруке

Foto Shutterstock

U jednom primeru objavljenom na Reditu, korisnik je na pitanje o džez albumima, dobio odgovor "Srećno slušanje!" i slične nelogičnosti.

Drugi korisnik je na pitanje "Šta je računar?" dobio opširan odgovor prepun besmislica.

"To radi kao dobro delo mreže umetnosti za zemlju, miš nauke, lako izvlačenje nekoliko tužnih stvari, i konačno, to je svetska kuća umetnosti, samo na jednom poslu u ukupnom ostatku", jedan je od nepovezanih odgovora koji je korisnik dobio od četbota.

U drugom primeru, Čet GPT je izrekao besmislice kada su ga pitali kako da se osuši paradajz. Sugerisao je korisnicima da ga "koriste kao voljeni", i da "ostave zalogaj ploda u svojoj voljenoj kuhinji".

Neki korisnici su naveli da sistem gubi kontrolu nad jezicima koje govori, a kod nekih su stigli i zabrinjavajući odgovori na upite.

Zamoljen za pomoć u vezi sa problemom kodiranja, Čet GPT je napisao dugačak, i uglavnom besmislen odgovor koji je uključivao frazu "Ponašajmo se kao da je AI u prostoriji".

Na zvaničnoj internet-stranici, OpenAI je napisao da su primetili probleme i da rade na njihovom uklanjanju, ali ne i šta su uzroci.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave