TRKA U SVEMIRU: Uspešno lansiran rival „Spejs iksa“ (VIDEO)

Novosti online

17. 12. 2023. u 19:25

KOMPANIJA "Roket Lab" je saopštila da je s poligona na Novom Zelandu uspešno lansirala u svemir svoju raketu Elektron, što je bio prvi let rivala "Spejs iksa" nakon neuspeha misije u septembru.

ТРКА У СВЕМИРУ: Успешно лансиран ривал „Спејс икса“ (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/t.me/roscosmos_gk /10577

Raketa, koja je nosila japanski satelit, poletela je s lansirne rampe na Severnom ostrvu Novog Zelanda.

Nakon prolaska kroz uobičajene faze misije, raketa je dostigla orbitalnu visinu nakon oko devet minuta leta, dok je satelit postavljen u svoju orbitu 50 minuta kasnije, uz oduševljenje u kontrolnoj sobi misije, prenosi Rojters.


Prethodna misija ove kompanije, kada je u svemir poslat satelit firme Kapela Spejs, završila se neuspešno, što je bio prvi neuspeh misije Roket Laba u više od dve godine.
Misija u petak, nazvana po japanskom bogu Meseca, deseto je ovogodišnje lansiranje Elektrona, saopštio je Roket Lab. Prošle godine ova kompanija je imala devet lansiranja.
 

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!