ILON MASK NAJAVIO: Prvi let rakete Staršip u svemir najverovatnije u januaru!

Novosti onlajn

18. 11. 2021. u 12:38

IZVRŠNI direktor kompanije "Tesla" Ilon Mask je juče najavio da je prvi orbitalni let u svemir rakete Staršip planiran za januar ili februar, a da raspored zavisi od testiranja i odobrenja regulatora.

ИЛОН МАСК НАЈАВИО: Први лет ракете Старшип у свемир највероватније у јануару!

Foto: EPA

- Napravićemo gomilu testova u decembru i nadamo se da ćemo moći da poletimo u januaru - rekao je Mask, govoreći na sastanku Odbora za svemirske studije Nacionalne akademije nauka, inženjerstva i medicine, prenosi Si-En-Bi-Si.

Staršip je masivna raketa nove generacije koju "Spejs iks" razvija za lansiranje tereta i ljudi u misijama na Mesec i Mars.

Kompanija testira prototipove u postrojenju u južnom Teksasu i obavila je više kratkih probnih letova.

BONUS VIDEO: 

Koju tajnu krije manastir Arača?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Koje navike vam mogu skratiti, a koje produžiti životni vek