SEDNICA SENATA UNIVERZITETA U BEOGRADU: Odboren veći broj sgudenata na mastre studijama

Lj.B.

12. 07. 2023. u 15:58

Senat Univerziteta u Beogradu doneo je nekoliko odluka u vezi sa upisom studenta za školsku 2023/2024. godinu, a pored ostalog na dva studijska programa na Ekonomskom fakultetu biće povećan broj studenata.

СЕДНИЦА СЕНАТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ: Одборен већи број сгудената на мастре студијама

Rektorat UB u Kapetan-Mišinom zdanju, Foto Z. Jovanović

Odlučeno je da studijski program master akademskih studija Ekonomija, poslovno upravljanje i statistika za nastavnike na srpskom jeziku za koji je potrebno da se skupi 60 ESPB bodova upisuje 25 studenata - 10 budzetskih, a 15 samofinansirajućih. Takođe, proširen je broj studenata za upis studijskog programa Forenzičko računovodstvo od 60 ESPB bodova, a koji će moći da upiše 50 samofinansirajućih studenta.

Kada je reč o studijskom programu osnovnih strukovnih studija zubni tehničar -protetičar na Stomatološkom fakultetu u Beogradu, moći će da se upiše 30 samofinnasirajućih studenata.

Na današnjoj sednici, Senat je doneo i odluku o dopuni odluke o raspisivanju konkursa za upis studenata na sve vrste i stepene studija na Univerzitetu u Beogradu, za školsku 2023/2024. godinu. Raspravljalo se i o donošenju odluke o nagradi za najbolje studentske naučno-istraživačke i stručne radove sa grupacija fakulteta u 2022. godini, smernicama Univerziteta u Beogradu za upravljanje intelektualnom svojinom i transferom znanja i tehnologija, kao i o donošenju pravilnika o radu Odbora za rodnu ravnopravnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)