NA PROGRAMU GALERIJE MATICE SRPSKE: Od Vuksanovića do Šuputa

M.A.K.

03. 02. 2021. u 16:25

UMETNIK Danilo Vuksanovića, autor izložbe "Matrica. Monologija" u Galeriji matice srpske, provešće posetioce u petak, 5. februar u 19 časova, kroz postavku u kojoj je spojio iskustvo nasleđa sa savremenim stvaralaštvom, koristeći nepoznate i neobrađene zbirke originalnih klišea iz kolekcije ovog muzeja.

НА ПРОГРАМУ ГАЛЕРИЈЕ МАТИЦЕ СРПСКЕ: Од Вуксановића до Шупута

Galerija Matice srpske

Posle vođenja zaintersovani će moći da dobiju jedinstveni umetnički suvenir, autorov otisak drvenog pečata na papiru sa klišeom logotipa izložbe: kaligrafskim krugolikom, simbolom ideje Boga i objave cikličnog u čijem središtu je košnica kao personifikacija okupljanja i delovanja. 

U subotu pre podne  biće održana kreativna radionica za decu uzrasta od 5 do 10 godina, pod imenom "Velika je slika velikog čoveka poznatog lika". Njome započinje novi ciklus februarskih druženja sa najmlađima u GMS, nazvan "Heroji Grada". Ovog vikenda, uz muzejskog edukatora otkriće ko je bio Svetozar Miletić i kako Novi Sad čuva sećanje na njega.
A povodom obeležavanja Dana Grada "U sobi za prepuštanje umetnosti", izložena je slika "Carinska ulica u Novom Sadu", Bogdana Šuputa, slikara koji je na svojim platnima zabeležio ulice i duh srpske Atine između dva svetska rata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati