DŽEJN JE ISKLESANA OD MOJIH "VOJNIČKIH" ISKUSTAVA: Glumica Vanesa Laše, zvezda serijala "Mornarički istražitelji: Havaji"

Nikola Dražović

25. 06. 2022. u 06:50

NAJUSPEŠNIJI serijal na svetu, "Mornarički istražitelji" sa spinofom "Havaji", koji se na kanalu Foks premijerno prikazuje od 13. juna, nastavlja se na prelepim plažama "Aloha države".

ЏЕЈН ЈЕ ИСКЛЕСАНА ОД МОЈИХ ВОЈНИЧКИХ ИСКУСТАВА: Глумица Ванеса Лаше, звезда серијала Морнарички истражитељи: Хаваји

Foto CBS/Foks

Džejn Tenant prva je žena na čelu ekipe Mornaričkih istražitelja sa sedištem u Perl Harboru, i ona nam je sa svojim timom u 23 epizode novog serijala (od ponedeljka do četvrtka u 21.00) "turistički" vodič kroz mračno naličje ovog raja na Zemlji. U ekskluzivnom intervjuu za "TV novosti", glavna zvezda serijala Vanesa Laše, otkriva ko je u stvari njena junakinja i koliko joj je odrastanje u vojnoj bazi pomoglo da se oseti udobno u koži inspektorke mornaričkih istražitelja.

- Ono što me je privuklo ovoj roli jeste činjenica da na čelu jedne tako moćne jedinice, kao i franšize u kojoj su mahom do sada glavnu reč vodili muškarci, ovog puta imamo ženu. Do pozicije glavnog inspektora Džejn je stigla zahavljujući ambiciji, samopouzdanju i strategiji, boreći se sa sistemom koji se odupirao ideji o ženi na čelu policijske jedinice na svakom koraku - poručuje glumica koja je karijeru započela kao misica, a zatim je put pod svetlom reflektora "krčila" na modnim pistama i pred TV kamerama kao voditelj. Uprkos tome što je glumačku karijeru započela još 2001, uloga u "Mornaričkim istražiteljima" je njena prva vodeća.

- Prepoznajem se u ovoj priči. Zanimljivo mi je to kako Džejn, iako je svojim obrazovanjem i iskustvom pokazala da vredi i da zaslužuje poziciju koju je dobila, nije dobila i priliku da odahne od te borbe. Kao vođa, ranjivija je nego ikada. Prinuđena da balansira između profesionalnih dužnosti, porodičnih obaveza i odanosti svojoj državi - ističe Vanesa, koja je zbog ove serije bila prinuđena da se preseli na magične Havaje.

- Kada sam suprugu rekla da ćemo morati privremeno da napustimo Los Anđeles i da se zbog serije preselimo na Havaje, on mi je odgovorio - mogli smo da prođemo i mnogo gore (smeh). Šalu na stranu, kada kao turista razmišljate o ovim ostrvima, prvi sinonimi su vam more, sunce i plaže. Bilo je zanimljivo otkriti naličje tog raja i shvatiti da iza svega postoji i jedan mračni pakao. Džejn Havaje ne doživljava na isti način kao i hiljade turista koji prodefiluju ovom svetski poznatom destinacijom. Za nju, Havaji su poligon za zločine - otkriva glumica kojoj vojna doktrina nije strana.

Foto CBS/Foks

- Prija mi to što Džejn nije knjiški moljac, neko ko se krije iza papira na kancelarijskom stolu. Međutim, ova serija je za mene posebna i zbog toga što me vratila u detinjstvo. Odrasla sam kao dete vojnog lica u vazduhoplovnoj bazi na Filipinima. Kada imate takav pedigre, deo vašeg DNK je to da ste rođeni utrenirani i disciplinovani. Konačno sam dobila priliku da sve to što se urezalo u mojoj ličnosti od malena iskoristim na pravi način. Džejn je "isklesana" od mojih "vojničkih" iskustava - kaže glumica, dodajući da postoji poseban sloj etičkih vrednosti koje stiču samo oni koji su deo života proveli u vojnoj službi.

- To su čast, odanost državi i spremnost da položite život za tuđi. Takve stvari se ne uče u običnom životu. To je poseban nivo iskrenosti i posvećenosti višem cilju koji se razvija samo u nekim profesijama. Vojska je jedna od njih - poručuje Vanesa. Na pitanje o tome koliku odgovornost joj je donela rola Džejn Tenant, Vanesa priznaje da je ova uloga za nju bila najveći izazov u životu.

- Glavna uloga podrazumeva i vodeću odgovornost. Vi ste u svakom kadru, serija bez vas ne postoji. U tom smislu, morala sam svoj život u potpunosti da stavim po strani. Tokom tih nekoliko meseci više nisam bila Vanesa, već Džejn. Živela sam njenu stvarnost. To je značilo da moram da pronađem neki kompromis kako da moja prava porodica ne trpi. Moj suprug Nik i ja imamo troje dece. Imala sam odgovornost i za njihova četiri života. Odlučili smo da se svi zajedno preselimo na Havaje, kako bi naša porodica što manje trpila zbog mog posla. Srećom, klinci su to doživeli kao produženi raspust. Kao jednu od prednosti videli smo i to što će imati priliku da iskuse jednu potpuno drugačiju kulturu. Nije loše povremeno pobeći od navika. Imam osećaj da se ljudi lako ušuškaju u komoditet navika. Dobro je povremeno razbiti tu rutinu. Promena donosi svežu energiju, a ova promena je prijala svima - zaključuje glumica.

 

VIDELI SMO HAVAJE VAN SEZONE!

ULOGA u seriji stigla je u trenutku kada se pandemija koronavirusa završavala, tako da su "Mornarički istražitelji" i u tom pogledu Vanesi bili promena preko noći.

- Rad na seriji počeli smo još za vreme pandemije, i baš zahvaljujući tome imali smo priliku da u Havajima uživamo na potpuno drugačiji način - bez turista. Tako smo doživeli ove bisere Pacifika u njihovom autentičnom svetlu. Videli smo kako živi lokalno stanovništvu. Iskusili smo neku njihovu regularnu rutinu - van sezone, što na Havajima u normalnim okolnostima ne postoji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)