"KARIRANI STOLNJAK JE MAPA SRBIJE": Marko Živić je voleo kafane, širio je smeh čak i kad je bilo najteže

Novosti onlajn

15. 10. 2021. u 07:20

GLUMAC Marko Živić preminuo je u 49. godini nakon teške borbe sa virusom korona, a ostao je upamćem po nepresušnoj energiji, širokom osmehu i radosti kojom je plenio.

КАРИРАНИ СТОЛЊАК ЈЕ МАПА СРБИЈЕ: Марко Живић је волео кафане, ширио је смех чак и кад је било најтеже

Foto: V. Danilov

Kako je jednom prilikom rekao, znao je od malih nogu da je gluma poziv kojim želi da se bavi.

- Oduvek sam želeo da se bavim glumom i život me je na to navodio. Ima stara priča, glumački život je prelep, a svi oko njih pate - pričao je glumac u emisiji "Balkanskom ulicom", a nije krio ni da je voleo da zapeva i proveseli se u kafani:

- Karirani stolnjak je mapa Srbije, mapa sveta. Šta je ovde teških reči i svađa palo ko to zna.

Marko je uvek širio pozitivnu energiju, a čak i tokom boravka u bolnici te 2008. godine kada mu je odstranjen zloćudni tumor.

- Dve stvari su prilikom oporavka duše i tela važne. Prva stvar je da ne misliš zašto ti se to desilo, a druga stvar je da nema nazad. Onda sam ja, čim sam ušao u bolnicu, rekao: "Kad počinje remont?". Na optimizmu se radi, to je vera, snaga - pričao je svojevremeno voditeljki Vesni Dedić i otkrio da su emocije njegov život:

- Patim kao kuče i kao patika, ali nema nazad. Pogađa me svašta, i tuga moje komšinice koja u Beogradu ne može da se snađe i za hospitalizaciju... Emocije jesu moj život, ne mogu i ne želim drugačije. Ja sam ovde sa jednim zadatkom, jer taj neki dar koji mi je neko dao i koji sam rođenjem dobio imam zadatak da prosledim nekom.

Čuveni glumac je iz rukava za tili čas izvlačio brojne anegdote, a jednu od njih je ispričao u pomenutoj emisiji:

- Ima super priča, bili smo na proslavi, stigla policija i sve nas poređali, pa kažu: "Lične karte, lične karte". Prijatelj kaže: "Nemam ličnu kartu, ja sam došao taksijem!" Pa kakve veze ima - pričao je tada glumac uz smeh.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024