PEĐA IŠAO BRATU DA POMOGNE, SAD OBOJICE VIŠE NEMA: Ispovest majke skrhane od bola

Z. GRUMIĆ

07. 12. 2020. u 17:08

MOJI sinovi išli su u te tartufe da bi zaradili za svoju porodicu jer nisu imali posla i plate, morali su da rade i sve su radili su pošteno, govori za "Novosti" Radojka Jeličić, majka Predraga i Stanislava, koji su tragično izgubili život u nedelju, u šumi nedaleko od sremskog sela Jarka.

ПЕЂА ИШАО БРАТУ ДА ПОМОГНЕ, САД ОБОЈИЦЕ ВИШЕ НЕМА: Исповест мајке скрхане од бола

Foto: N. Karlić

Slomljena od bola ali i s velikom gorčinom u glasu, pita se kako je moguće da danas neko na taj način, "na pravdi Boga", izgubi svoj život.

- Nemam šta da kažem nego da nema više moje dece, nema mojih jorgovana. Ubiše oba brata. Ubiše moga Ćanu moga a moj Pređa, pritrčao da pomogne bratu a zlikovac i njega ubi...Kakav nam je sad to naš život – govori majka Radojka u dvorištu porodične kuće Jeličića u Banjalučkoj ulici 27, u kojoj živi sa mužem Vidom a u kojoj je i Stanislavljeva porodica, njegova supruga i dvoje dece.

SAHRANA

VREME sahrane dvojice nastradale braće Jeličića nije u ponedeljak bilo poznato. Posle uviđaja na mestu tragičnog događaja, njihova tela bila su preneta na obdukciju, radi utvrđivanja uzroka smrti.

 

Stanislav je tu u dvorištu gajio pse rase "lagoto romanjolo", koji se koriste za pronalaženje na terenu skupocenih tartufa, zbog kojih se nažalost, dogodila tragedija u ranim jutarnjim satima minule nedelje.

- Stanislav i Predrag su tamo, na zemljištu u šumi, zajedno radili sa dvojicom braće iz Jarka. Stanislav im je čak jednog psa poklonio a drugog prodao – kaže sestra od strica dvojice nastradalih Futožana i dodaje da su dvojica osumnjičenih za ubistvo verovatno bili ljubomorni i ljuti zbog toga.

Stariji od braće Predrag, otac troje dece, imao je svoj posao, odnosno u okviru svoje kuće u obližnjoj Ulici Rade Končara bavio se izradom ortopedskih pomagala a tog kobnog vikenda je išao bratu da pomogne.

Foto: N. Karlić

 

Tragedija je potresla komšije i prijatelje Jeličića.

- Zar zbog pečuraka ljudi da izgube glave. Pa šuma je svačija. Kako je to moglo da se dogodi. Nisam čitavu noć mogao da spavam, kad sam to čuo – kaže jedan od Predragovih komšija naglašavajući da su obojica braće bili vredni i ljudi, vrlo prijatni i druželjubivi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!