PRIPREMANO UBISTVO U PRITVORU: Podignuta nova optužnica za pokušaj trovanja Jovana Vukotića

J.D.Lj.

24. 03. 2021. u 12:24

NAKON dopune istrage, Više javno tužilaštvo u Beogradu je podiglo novu optužnicu protiv četvorice okrivljenih koji se terete za pripremu ubistva Jovana Vukotića, navodnog šefa "škaljarskog klana" planom da ga otruju u decembru 2019. godine, dok je bio u ekstradicionom pritvoru u beogradskom Okružnom zatvoru.

ПРИПРЕМАНО УБИСТВО У ПРИТВОРУ: Подигнута нова оптужница за покушај тровања Јована Вукотића

Foto: Printscreen

Optužnica je predata Višem sudu na odluku o potvrđivanju.


Ova nova optužnica, kojom se okrivljeni, koji se inače i dalje nalaze u pritvoru i terete za ista krivična dela, usledila je nakon što je nadležno tužilaštvo sprovelo dopunu istrage, a pošto je Apelacioni sud Beogradu u oktobru ukinuo rešenje kojim je bila potvrđena prva i naložio bolje razjašnjenje celog slučaja.

Za pripremu ubistva trovanjem hrane natrijum-cijanidom Vukotića, dok je bio u beogradskom CZ terete se Marko Drakula, Marjan Dimitrijevski i Nemanja Milutinović. Njima se, zajedno sa Nikolom Jovanovićem, na teret se stavljaju i nedozvoljeno nošenje oružja i posebni slučajevi falsifikovanja isprava, jer je prilikom hapšenja, kod njih nađeno oružje, lažni policijski prsluci sa oznakama UKP, kačketi i policijska značka, koja je ukradena još 2006. Drakula se tereti i za napad na službeno lice jer je napao policajca.

Sumnja se da su oni, obučeni u policijske uniforme, presreli osobu blisku Vukotiću koja mu je obično donosila ručak u CZ iz jednog beogradskog restorana. Predstavljajući se kao policajci, presreli su tu osobu, ali ona u tom trenutku nije imala hranu, već garderobu. Tražili su da provere šta je u paketu namenjenom Vukotiću, ali kako je njegovoj poseti to bilo sumnjivo, ona je odmah to prijavila nadležnima.

Lažni policajci su ubrzo identifikovani, a u taksi vozilu u kojem su bili, u trenutku hapšenja nađen je cijanid koji su hteli da stave Vukotiću u hranu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)