SUĐENJE ĐORĐU MARKOVU: Glavni pretres odložila dojava o bombi

Lj. P.

18. 11. 2021. u 09:05

SUĐENjE u Višem sudu u Novom Sadu, Đorđu Markovu (28) iz Zemuna, kod koga je prilikom hapšenja 5. aprila u Novom Sadu pronađen kilogram eksploziva velike razorne, u sredu je ubrzo nakon što je počeLo prekinuto je, jer je zgrada parvosudnih organa evukisana zbog dojave da je na drugom spratu postavljena eksplozivna naprava.Zemuncu Đorđu Markovu (28) optuženom za nedozvoljeno oružje i eksplozivne naprave.

СУЂЕЊЕ ЂОРЂУ МАРКОВУ: Главни претрес одложила дојава о бомби

arhiva VN

Sudija Vidoje Mitrić je nastavak zakazao za 17. decembar.

Pre oglašavanja alarma za uzbunu, Markov je ističući da je razumeo optužnicu, priznao u potpunosti izvršenje krivičnog dela koje mu se optužnicvom stavlja na teret, a to je nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Iznoseći svoju odbranu, ovaj nesvršeni student prava, koji je prekinuo školovanje, jer mu nije išlo, rekao je da je od jednog poznanika, čije ime ne sme da kaže, jer je saznao, kako je rekao da je reč o opasnom kriminalcu i da se plaši za svoju bezbednost, oko nove godine pozajmio 50.000 dinara, jer je imao finansijskih problema.

- Iako je rekao da ne moram da žurim sa vraćanjem duga, početkom aprila je hitno tražio da vratim pozajmicu, a pošto nisam bio u prilici da to učinim, predložio mi je da donesem jedan paket iz Novog Sada i da ne moram da vratim dug – ispričao je Markov, koji je izvesno vreme radio kao dostavljač u Beogradu. - Nije mi rekao o čemu je reč.

U Novom Sadu, gde su stigli zajedno, taj poznanik mu je, kako je dalje ispričao Markov, saopštio da je paket u svetlarniku lifta. Otišao je na datu adresu, dok ga je poznanik čekao nedaleko odatle.

- Otišao sam u zgradu, uzeo paket, a po izlasku me policija uhapsila – kazao je Markov šta se dešavalo. - Bio mi je sumnjiv taj paket, mislio sam da je u njemu droga ili eksploziv.

Naredbom o sprovođenju istrage, osumnjičenom se na teret stavlja da je između ostalog, nosio i eksploziv pentrit u velikoj količini, iako to minsko eksplozivno sredstvo nije dozvoljeno građanima da ga nabavljaju, drže i nose.

Markov je, podsećamo, uhapšen nedaleko od zgrade u Ulici Ilije Birčanina u novosadskom naselju Detelinara, a na snimku sa nadzorne kamere u ulazu u zgradu u kojoj stanuje penzionisani policajac Dalibor Bogdanović Boća, koji je i ranije bio meta „bombaških“ napada, vidi se se da muškarac osumnjičen za nošenje eksplozivne naprave, sa zaštitnom maskom preko lica i torbom ulazi u zgradu bez ikakvih problema, i posle kraćeg zadržavanja je sa istim rancem, u kom je nađen eksploziv, napustio zgradu.

PREDLOŽEN SPORAZUM

BRANILAC optuženog Markova je juče potvrdio da su novosadskom Višem javnom tužilaštvu podneli predlog za sklapanje sporazuma o priznanju krivice, u kojem je predložena kazna od dve godine zatvora ili veća. Zamnenik VJT Jelana Stojaković Mustakas, međutim, smatra da predložena kazna nije porihvatiljiva, a branilac je objasnio da je samo formalno navedeno dve godine, ponavljajući da je prihvatiljiva i veća kazna od preložene. Predlog za sklapanje sporazuma će se još razmatrati.

POTERNICA

ZA Daliborom Bogdanovićem je nedavno raspisana međunarodna poternica, jer se sa Danielom J. sumnjiči za teško ubistvo i nedozvoljeno oružje, vezano za događaj od 2. septembra uveče, kada je u Cankarevoj ulici u Novom Sadu ubijen MMA borac Uroš Stefanović (27), a ranjen Goran Kovačević Goranac (47), sa kojim Bogdanović zajedno odgovara za pokušaj otmice Gorana Cvijetića iz Budisave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!