PONOVO ODLOŽENO SUĐENJE TERZIĆU: Ranije mu se nije sudilo jer je bio u bekstvu i pritvoru

S. J. M.

12. 11. 2021. u 11:47 >> 23:33

PRIPREMNO ročište pred ponovni početak suđenja generalnom direktoru FK Crvena zvezda Zvezdanu Terziću odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu za 15. decembar, zbog izostanka Terzića.

ПОНОВО ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ ТЕРЗИЋУ: Раније му се није судило јер је био у бекству и притвору

Foto: P. Milošević

Njegovi branioci su obavestili sudiju da je Terzić bolestan i da nije mogao da dođe, a da će lekarsku dokumentaciju o tome dostaviti narednih dana. Sledeće ročište zakazano je za sredinu decembra.

Terzić je optužen da je dok je bio direktor OFK Beograd zloupotrebio službeni položaj prilikom transfera trojice fudbalera tog kluba, Vanje Grubača, Srđana Stanića i Branislava Ivanovića.

U bekstvu je bio dve godine i devet meseci, da bi se pojavio novembra 2010. godine. U pritvoru Centralnog zatvora proveo je sedam meseci i pušten je da se brani sa slobode juna 2011. godine.

Njemu je suđenje počelo još 2010. godine, a nakon četiri godine krenulo je iz početka. U junu mu se ponovo promenio sudija, tako da sada opet treba da počne iz početka, ali se pripremno ročište već drugi put ne održava. Za sve ove godine bilo je dvadesetak ne održanih glavnih pretresa.

Inače, proces Terziću se bio primakao kraju i onda je usledila pauza u suđenjima, jer se čekalo da stigne određena dokumentacija iz Rusije oko prodaje fudbalera, pa je postupak nastavljen proletos. U junu je ponovo promenjen sudija, pa je za septembar zakazano pripremno ro čište, koje nije održano, jer je Terzić imao poslovne obaveze.

BONUS VIDEO: MIKA ALEKSIĆ STIGAO U SUD: Pripremno ročište u Višem sudu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (12)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)