TRAŽE HITNO PROCESUIRANJE: Advokatska komora Niša oglasila se zbog napada u Leskovcu

I. M.

14. 03. 2024. u 13:59

Advokatska komora Niša najoštrije je osudila napad na advokata Lazara Ranđelovića iz Leskovca koji je tom prilikom zadobio lake telesne povrede.

ТРАЖЕ ХИТНО ПРОЦЕСУИРАЊЕ: Адвокатска комора Ниша огласила се због напада у Лесковцу

foto: I.Mitić

Napad se dogodio u utorak, u Ranđelovićevoj advokatskoj kancelariji, a počiniocu je potom određen pritvor u trajanju do 30 dana.

- Advokatska komora Niša poziva nadležne organe na hitno i efikasno postupanje u procesuiranju počinioca ovog napada, kao i svih napada na advokate, jer su bezbednost i lična sigurnost advokata i njihove imovine, jedan od osnova uređenog i demokratskog društva i pravne države – navedeno je u saopštenju.

Komora je zatražila od svih nadležnih organa hitno zakazivanje sastanka kao reakciju na bilo kakvu vrstu napada na advokate, dok će njen Odbor za bezbednost, u najhitnijem roku, izdati uputstva o postupanju advokata prilikom ovakvih neprijatnih situacija.

Osnovno javno tužilaštvo u Leskovcu je saopštilo da je za ovaj napad osumnjičen Leskovčanin G.J.(60). Njemu je na predlog javnog tužioca, nakon saslušanja određen pritvor u trajanju do 30 dana, a zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati dalji postupak uticanjem na nesaslušane svedoke.

Tužilaštvo je saopštilo da će u daljem toku postupka biti preduzete neophodne dokazne radnje radi utvrđivanja svih činjenica i donošenja adekvatne javnotužilačke odluke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu