VUJOVIĆ U ŠAPCU: Rešavamo problem deponije u centru grada - po realizaciji projekta biće zelena oaza (FOTO)

Novosti online

06. 10. 2023. u 13:50

MINISTARKA zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je danas, zajedno sa gradonačelnikom Šapca Aleksandrom Pajićem, radove na sanaciji i rekultivaciji nesanitarne deponije „Dudara“, a na toj lokaciji će, po realizaciji projekta, biti zelena oaza i prostor za rekreaciju građana.

ВУЈОВИЋ У ШАПЦУ: Решавамо проблем депоније у центру града - по реализацији пројекта биће зелена оаза (ФОТО)

Foto: Ministarstvo

- Drago mi je što sam danas u prilici da se lično uverim da se radovi odvijaju predviđenom dinamikom. Deponija 'Dudara' je predstavljala je ekološku bombu ovog kraja, zbog čega je zatvorena 2014. godine i od tada se na ovom mestu ne odlaže otpad. Međutim, nije urađena sanacija i taj veliki posao mi sada završavamo. Koliko je to važan projekat, najbolje govori činjenica da se deponija nalazi neposredno uz desnu obalu reke Save, na 500 metara od centra grada, a prve stambene zgrade udaljene su samo 100 metara - rekla je ministarka.

Ona je istakla da je „Dudara“ treća nesanitarna deponija u Mačvanskom okrugu koja će biti sanirana uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine, a prethodne godine sanirane su i deponija u Bogatiću, kao i jalovište u Zajači.

Vujović je zahvalila gradskom rukovodstvu što su kandidovali dobar projekat sanacije nesanitarne deponije, ali i što imaju inicijativu za druge zelene projekte koji su važni za građane.

- U zelene projekte u Šapcu tokom tri godine uloženo je više od dva miliona evra. Pored kapitalnog projekta sanacije 'Dudare', u Šapcu i okolini uklonili smo 11 divljih smetlišta, realizovali smo projekte pošumljavanja, a menjali smo i kotlove u pet škola, kako bi obezbedili bolji kvalitet vazduha. Pokazali smo da smo dobar tim sa lokalnom samoupravom i nastavićemo da radimo zajedno na unapređenju životne sredine za dobrobit građana - rekla je ona.

BONUS VIDEO: ČAČAK ĆE TEK NAPREDOVATI: Gradonačelnik Todorović za "Novosti"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?