IZ "CRVENOG" U "PLAVO" Promena vremena u dve slike - ovako će Srbija izgledati u petak i subotu

Novosti onlajn

02. 08. 2023. u 22:48

TURBULENTNIM promenama vremena u našoj zemlji, po svemu sudeći, još nije kraj. I dok su pred nama dva tropska dana u kojima će temperature dostizati i do 38 stepeni, za vikend će biti potpuno drugačija slika jer meteorolozi kažu da nam stiže pravo jesenje vreme.

ИЗ ЦРВЕНОГ У ПЛАВО Промена времена у две слике - овако ће Србија изгледати у петак и суботу

Foto: Primtscreen/VREMERADAR.RS

Republički hidrometeorološki zavod izdao je danas upozorenje na velike vrućine za naredna dva dana, piše "Blic".

Prvo vrućina pa jesen

- Sutra i prekosutra na području Srbije pretežno sunčano i veoma toplo sa maksimalnim temperaturama od 34 do 38 stepeni u Beogradu oko 35 stepeni - navode oni. Istovremeno, objavljeno je i upozorenje na naglu promenu vremena, u kojem se navodi da će u pojedinim delovima pasti između 40 – 50 mm kiše za 24 sata.

Za vikend se očekuje zahlađenje za 10 do 15 stepeni.

- Naoblačenje i osetno zahlađenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, kao posledica izraženog hladnog fronta, koje će u subotu ujutro i pre podne zahvatiti severne i zapadne krajeve, tokom poslepodneva će se proširiti i na ostale, pri čemu će duvati umeren i jak zapadni i severozapadni vetar. Lokalno se očekuju i obilnije padavine (posebno u subotu, kada bi za 24 sata palo između 40 – 50 mm kiše - stoju u upozorenju RHMZ.

Foto: Primtscreen/VREMERADAR.RS

Prema radarskim mapama, Srbija će u petak biti u "crvenom", zbog visokih temperatura, dok će u subotu popodne, kako se može videti, biti "plava" zbog kišnih oblaka koji će stići iz Hrvatske.

Foto: Primtscreen/VREMERADAR.RS

Prema najavama meteorologa, a vikend nam stiže pravo zahlađenje, koje donosi jesenji ciklon.

Ceo region će biti zahvaćen

- Za vikend nam dolazi jesenji ciklon. Padaće kiša, grmeće i na moru i na kopnu. Ceo region će biti zahvaćen. To stiže između petka i subote i u nedelju će već biti bolje vreme. Taj ciklon će najaviti i jedno osveženje kod nas koje će trajati do sredine avgusta - kaže Ristić.

Hrvatski meteorolozi takođe su najavili promenu vremena za vikend, a Zoran Vakula kratko je rekao za Index da će u petak biti jedna malo "žešća letna oluja" i da je vrlo mala šansa da se ponovi nedavno nevreme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?