PATRIJARHA DOČEKALA GRAČANIČKA ZVONA: Poglavar SPC za Vidovdan sa vernim narodom na Kosovu i Metohiji (VIDEO)

Novosti online

27. 06. 2022. u 18:39

POGLAVAR Srpske pravoslavne Crkve, patrijarh Porfirije stigao je u Gračanicu, gde ga je verni narod dočekao uz zvonjavu zvona.

ПАТРИЈАРХА ДОЧЕКАЛА ГРАЧАНИЧКА ЗВОНА: Поглавар СПЦ за Видовдан са верним народом на Косову и Метохији (ВИДЕО)

Foto: Kancelarija za KiM

Patrijarh boravi na Kosovu i Metohiji povodom sutrašnjeg praznika Vidovdana. 

Patrijarha su dočekali Vladika Teodosije sa sveštenstvom, predsednica opštine Gračanica LJiljana Šubarić, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i ministar za zajednice i povratak Goran Rakić, prenosi Kosovo onlajn.

Patrijarh Porfirije sutra će na Vidovdan služiti arhijerejsku liturgiju u manastiru Gračanica, a potom i pomen na Gazimestanu.

Uoči obeležavanja velikog srpskog praznika, večeras u porti manastira Gračanica održava se Vidovdansko pesničko bdenje, na kome će biti dodeljene nagrade Zlatni krst Kneza Lazara, Gračanička povelja, Kondir kosovske devojke i Pero Despota Stefana Lazarevića.

Na liturgiji u Gračanici, koja počinje u osam časova, sasluživaće vladika raško-prizrenski Teodosije, mitropoliti Joanikije i Hrizostom, vladika australijski Siluan i vikarni episkop Sava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SVI ŽELE LETOVANJE NA TIRKIZNOJ OBALI: Kemer vam donosi prelepu boju mora i hotel koji nosi ime te najlepše nijanse plave