LEPA VEST ZA LJUBITELJE ROŠTILJA: Jelovnik kako da smršate i gubite kilograme uz pljeskavice i ćevape

В. Н.

01. 05. 2022. u 13:50

ZA MNOGE je ovo doba godine idealno vreme da se hrana priprema na roštilju. Osim što je ovaj način pripreme za mnoge omiljen, roštiljanje je istovremeno i prijatan način druženja uz jelo. Ono što je manje poznato jeste činjenica da i uz specijalitete sa roštilja može da se izgubi višak kilograma. Jedino ograničenje koje bi trebalo da se poštuje, da se dnevno ne pojede više od 70 grama integralnog hleba.

ЛЕПА ВЕСТ ЗА ЉУБИТЕЉЕ РОШТИЉА: Јеловник како да смршате и губите килограме уз пљескавице и ћевапе

Foto Shutterstock

Tajna roštilj dijete je kao i u svakoj drugoj proteinskoj dijeti, jer osnovna namirnica koja se koristi je meso. Proteini su vrlo zahvalni kada je o mršavljenju reč, jer obezbeđuju da se dugo oseća sitost i stabilizuju nivo šećera u krvi. Međutim, sa mesom u ishrani ne bi trebalo da se preteruje duži vremenski period, jer takva trpeza ne odgovara zdravlju kostiju, bubrega, jetre, a može da bude okidač i za pojavu kancerogenih ćelija.

Evo nedeljnog predloga jelovnika za roštilj dijetu:

PONEDELjAK

Doručak: mešavina ovsenih pahuljica, mlevenog lanenog semena, nekoliko badema i brusnica i niskomasni jogurt

Užina: jabuka

Ručak: dva ražnjića sa komadićima mesa od pilećih prsa, žute paprike, tikvica, mini-paradajza i mala činija zelene salate

Večera: krem-čorba od brokolija i tri ražnjića

Foto Shutterstock

UTORAK

Doručak: palenta sa mladim sirom i susamom

Užina: banana

Ručak: pljeskavica sa 70 g integralnog hleba, salata od mladog luka i spanaća

Večera: pljeskavica sa salatom od grilovanih tikvica začinjenih belim lukom, sirćetom i sa vrlo malo maslinovog ulja

SREDA

Doručak: dve projarice sa niskomasnim jogurtom

Užina: banana

Foto: Free Images Pixabay

Ručak: dve roštiljske kobasice sa mladim lukom i 35 g hleba

Večera: dve roštiljske kobasice sa zelenom salatom i 35 g hleba

ČETVRTAK

Doručak: mešavina ovsenih i kokosovih pahuljica sa jednom bananom i niskomasnim jogurtom

Foto Shutterstock

Užina: jagode

Ručak: pet ćevapa sa salatom po izboru, 70 g hleba

Večera: paradajz čorba, pet ćevapa i zelena salata

Foto: Printskrin Jutjub

PETAK

Doručak: mešavina ovsenih pahuljica sa suvim šljivama i bademom i niskomasni jogurt

Užina: šaka oraha

Ručak: rolovana džigerica sa mladim lukom i zelenom salatom, 35 g hleba

Večera: rolovana džigerica sa mladim lukom i zelenom salatom, 35 g hleba

BONUS VIDEO - BANANA-KUGLICE ZA 15 MINUTA: Recept za koji nije potrebna kuhinja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
TA KUĆA JE STVARNO UKLETA Majci i ocu prerezao grkljan, pa sebi isekao vene: Novi detalji porodične tragedije u Čačku

"TA KUĆA JE STVARNO UKLETA" Majci i ocu prerezao grkljan, pa sebi isekao vene: Novi detalji porodične tragedije u Čačku

PRVI rezultati istrage tragedije koja je otkrivena u subotu ujutru u porodičnoj kući u blizini „Slobodine“ raskrsnice u Čačku, govore da je Vladimir Čarapić (47) nožem preklao vrat svojoj majci Mili (72), a potom i svom ocu Neđu (79). Zatim je sebi istim sečivom naneo više uboda po grudima i stomaku, a na kraju je prerezao vene leve ruke i tako na smrt iskrvario.

07. 12. 2025. u 13:36

Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.

07. 12. 2025. u 11:41

Komentari (0)

GAVRILOVA MAJKA I MOJ PRADEDA...: Princip PREDAK našeg poznatog pevača (FOTO)