SUĐENJE ZBOG TROBOJKE Protiv vojvode Milete Pavićevića Čiče pokrenut postupak

V.K.

17. 11. 2020. u 23:21

PROTIV vojvode Milete Pavićevića Čiče pokrenut je postupak zbog isticanja trobojke tokom veličanstvene litije koja se letos kretala iz Kuča ka Podgorici.

СУЂЕЊЕ ЗБОГ ТРОБОЈКЕ Против војводе Милете Павићевића Чиче покренут поступак

Foto: V.K.

On je danas saslušan u podgoričkom Sudu za prekršaje gde je u svojoj odbrani rekao da je ponosan što je nosio znamenje kraljevine Crne Gore iz vremena suverena Nikole I Petrovića.


-Neće me uplašiti! Nosio sam visoko barjak i to kao suvozač. Ovo je prvi put da se zbog nečega kažnjava suvozač a ne vozač. Iako sam oronulog zdravlja, jedva dišem i hodam, došao sam u zakazano vreme na suđenje, nazdravio Boga sudijama, a oni meni odgovorili sa „Dobro jutro“. Ovo je bruka i sramota odlazeće vladajuće garniture, kaže ogorčeni Pavićević.-Čiču je ćerao Broz, a sada mene i njegove sledbenike Milo Đukanović! Pitali su me kakvo mi je materijalno stanje, ali sam im rekao –bez centa u džepu ali sa blagom u duši.

Pavićević je godinama bio auto-prevoznik, prošao je svojim „mercedesom“ svu Evropu.
-I nigde i nikada nisam čuo da se zbog nečega kažnjava suvozač a ne vozač. Nemojte me pogrešni shvatiti, ja sam sretan što danas odgovoram pred ovim odnarođenim režimom zbog trobojke koja je zaštitni znak mene i moje porodice i celog kučkog plemena, ali i stare Crne Gore. Mislio sam da će ćeranje prestati, ali se ono nastala. Poručujem onima koji su me preoznali  da me neće uplašiti. Na mojoj kući će se uvek vijoriti trobojka toliko visoko da je vide oni sa Cetinja, ali i Čakora.

Pavićević ne može da se pomiri sa činjenicom da se odlazeći režim blagonaklono odnosio prema isticanju albanske i turske zastave.

-Svaku veru i naciju poštujem, ali zar u rođenoj Crnoj Gori ne mogu da se radujem uz svoje obeležje? Došla su su luda vremena, s ogorčenjem ističe vojvoda Mileta, koji s teškom mukom gazi osmu deceniju života.- Ispratili smo našeg duhovnog oca, mitropolita Amfilohija onako kako je zaslužio, ali posle njega ne smemo pokleknuti. Makar ne, dok se n formira nova vlaast. A posle ćemo videti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja