MARGITA U OBRUČU VOJSKE CRNE GORE: Branitelji Sinjajevine od petka na planini

V. K.

21. 10. 2020. u 08:40

МАРГИТА У ОБРУЧУ ВОЈСКЕ ЦРНЕ ГОРЕ: Бранитељи Сињајевине од петка на планини

Foto V. N.

VEĆ nekoliko dana na crnogorskoj planinskoj lepotici Sinjajevini, na lokaciji Margita, okupljeni goloruki stočari, zaljubljenici prirode, ekolozi pod vedrim nebom i logorskom vatrom, čekaju početak vojne vežbe sa minobacačima i haubicama, koju je najavilo Ministarstvo odbrane.

Ljudi su zabrinuti da će ta vojna akcija ugroziti životnu sredinu na ovoj planinskoj lepotici, dok vojska poručuje da manveri neće ugroziti životnu sredinu.

Koalicija za održivi razvoj saopštila je da su građani okupljeni na Sinjajevini, izloženi zdravstvenim rizicima usled nepovoljnih meteoroloških uslova. Upozoravaju da će u slučaju obolevanja ljudi, tražiti odgovornost svih koji su zloupotrebom nadležnosti ili nečinjenjem doveli do krizne situacije.

- Nakon helikoptera koji su nas nadletali, danas se nadomak nas zaustavio policijski defender. Pretpostavljamo da je to bila izvidnica. Očekivali smo da će neko doći do nas, makar da nas pita kako smo, kao prethodnih dana, ali oni su nas verovatno prebrojali, odmah se okrenuli i otišli. Moguće da su javili Generalštabu da nas je na straži tridesetak i da kreću ovamo, ali tu smo gde smo. Ne mrdamo sa Margite pa i da nas nanišane minobacačima - kazali su iz Građanske inicijative "Sačuvajmo Sinjajevinu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)