PRIVOĐENJE HUMANITARACA U BERANAMA: Saslušali Beograđane i Banjalučane, pa ih pustili (VIDEO)

M. S.

24. 08. 2020. u 00:28

TROJICA članova Humanitarne organizacije "Srpska solidarnost" iz Beograda i Banjaluke, koji su privedeni u Beranama u nedelju posle 22 sata, pušteni su na slobodu posle saslušanja u Centru bezbednosti Berane, saznaju "Novosti".

ПРИВОЂЕЊЕ ХУМАНИТАРАЦА У БЕРАНАМА: Саслушали Београђане и Бањалучане, па их пустили (ВИДЕО)

Foto: M. S.

Oni su pre toga učestvovali na veličanstvenoj litiji u ovom gradu na kojoj je bilo oko 10.000 građana, a jednome od njih je ukazana velika čast time što je nosio časni krst na čelu litije.

U trenutku privođenja, ljudi koji su u Crnoj Gori realizovali mnogo akcija humnitarnog karaktera sedeli su i pili sok sa sveštenicima Eparhije budimljansko-nikšićke.

- Naši prijatelji su ušli u Crnu Goru u nedelju sasvim legalno, uz poštovanje svih zakonskih procedura. Na granici su pokazali i neophodne PCR testove, a automobil im je temeljno pretresen. Tokom i posle litije su se ponašali u skaldu sa svim verskim i normama civilizovanog ponašanja - kazali su za "Novosti" članovi humanitarnih organizacija iz Berana, koji su bili domaćini humanitarcima iz Srbije i Republike Srpske.

Foto: M. S.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)