IGALO DOBIJA 600.000 EVRA: Vlada Crne Gore odobrila avans Institutu

V.V.

01. 06. 2023. u 16:38

INSTITUTU "Dr Simo Milošević" u Igalu Vlada Crne Gore uplatiće avans od šeststo hiljada evra, rekao je na današnjoj sednici ministar zdravlja Dragoslav Šćekić.

ИГАЛО ДОБИЈА 600.000 ЕВРА: Влада Црне Горе одобрила аванс Институту

FOTO. Vlada CG

On je poručio i da "upravni odbor i menadžment treba da daju svoj doprinos jer mi nećemo kao država da dozvolimo da se crnogorski brend ugasi".

Inače, Institut je već duže vreme u izuzetno teškoj finansijskoj situaciji, a račun u blokadi. Nagomilani su dugovi, kadar se osipa, oni koji su ostali čekaju isplatu tri zarade, a deo radnika zbog toga danima protestuje. Nedavno je isplaćena januarska plata. Zahtev zaposlenih bio je da se Institutu odobri avans od 1,25 miliona evra, da se isplate zaostale zarade i konačno odobri kolektivni ugovor.

Već sada je u Institutu dosta gostiju iz Crne Gore, regiona i inostranstva. Institut Igalo je u vlasništvu Crne Gore 56 odsto, Fond za zdravstveno osiguranje raspolaže sa 10,23 odsto akcijskog kapitala, Investiciono-razvojni fond je vlasnik 23,46 odsto, Vlada Crne Gore 19,19, "Vila Olive" 27,42 a ostatak prpada manjinskim akcionarima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!