NASTAVLJEN PROTEST: Radnicima Instituta „Igalo“ dogorelo do nokata

V.V.

24. 05. 2023. u 15:25

Uz podršku kolega ugostiteljski radnici Instituta Igalo i danas su organizovali jednočasovni protest zbog izuzetno teške finansijske situacije u kojoj se već dugo nalaze.

НАСТАВЉЕН ПРОТЕСТ: Радницима Института „Игало“ догорело до ноката

Foto: V.V.

Zaposleni su nedavno primili januarsku, a do petka čekaju isplatu februarske plate. Ako uplata izostane, od  ponedeljka će, kažu, spremati i služiti obroke samo bolesnoj deci i nepokretnim pacijentima.

– Ne znam ko je doveo do ovakve situacije, ali neko je kriv. Zaduženje od 30 miliona je neverovatno, kao što je neverovatno da ni ova Vlada ne obraća pažnju na nas - priča Gojko Radović i dodaje da je radnicima „dogorelo do nokata“ pa ako je „spalo na to da ugostitelji zatvore Banju, mi ćemo je i zatvoriti“.

Luka Vuković, kuvar, kao i njegove kolege slično razmišlja.

– Bila je plata, ali banka je uzela. Krediti zovu! Svakome ko je primio platu, uzela je banka. Kao da nam nisu platili ništa. Baš je teška situacija - objasnio je Vuković.

Prema njegovim rečima ukoliko u petak izostane februarska zarada održaće sastanak i nakon vikenda radikalizovati protest.

- Tražimo da nam do 20. juna isplate dve, pa onda još dve plate do 20. jula, kako bi nam se primanja izjednačila i nakon toga da primamo platu za platom, svakog meseca – objasnio je Radović.

Radnici nisu dobili ni informacije o kolektivnom ugovoru koji je na saglasnost Vladi Crne Gore predat pre praznika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!