ZA ZDRAVSTVO 50 MILIONA Rezultati rada Šćekićevog resora u proteklih 365 dana

I. D. S.

25. 05. 2023. u 13:41

U ZDRAVSTVU su u preoteklih 365 dana pokrenuti projekti vredni čak 50 miliona evra, počela je izgradnja dve klinike, anuliran je, prvi put, dug Fonda za zdravstvo i to je samo deo uspeha kojim se pohvalio ministar zdravlja Dragoslav Šćekić predstavljajući rezultate svog resora u protekloj godini.

ЗА ЗДРАВСТВО 50 МИЛИОНА Резултати рада Шћекићевог ресора у протеклих 365 дана

PR centar

- Na početku mandata kao ključne reformske procese najavljivali smo poboljšanje uslova za rad u zdravstvenom sistemu i poboljšanje kvaliteta usluga u zdravstvu. Ponosni smo na višemilionske projekte i investicije vidljive na svakom koraku - rekao je Šćekić. - Prvi put, dug Fonda za zdravstveno osiguranje, koji je iznosio 50 miliona, anuliran je. U svakom gradu u Crnoj Gori gradi se, obnavlja ili je već završen proces unapređenja uslova za pružanje zdravstvene zaštite, a u toku su projekti i investicije u zdravstveni sistem čija je vrednost više od 50 miliona evra.

Abazović: Važni su i kadrovi

RAD resora zdravlja pohvalio je i premijer Dritan Abazović.

- Posebno moram da čestitam Ministarstvu zdravlja što nisu zaboravili osnovni segment zdravstvene zaštite, a to su kadrovi koji rade unutar zdravstvenog sistema. To znači da možemo da imamo najsavremenije bolnice na svetu, najbolje objekte. Međutim, ako ne budemo imali kadra sve će nam biti uzalud - poručio je Abazović.

Podsetio je da je postavljen kamen temeljac za tri klinike, navodeći da je za izgradnju klinika za infektivne bolesti i dermatovenerologiju EU opredelila 8,5 miliona evra, kao i da je obeležen početak gradnje Klinike za mentalno zdravlje, za koju je iz kapitalnog budžeta namenjeno oko šest miliona evra.

Kazao je da je otvoreno šest novih, renoviranih i savremeno opremljenih jedinica Hitne pomoći, kao i da su potpisani ugovori o izgradnji stanova za zdravstvene radnike u Pljevljima i u Podgorici, te granski kolektivni ugovor za zdravstvenu delatnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024