IZBORI SU REŠENJE: DF upozorava da je Baru više od mesec dana bez parlametarne većine

B. DABIĆ

30. 11. 2022. u 21:50

PROŠLO je nešto više od mesec dana od lokalnih izbora u većem broju oopština u Crnoj Gori na kojima je Demokratska partija socijalista u političkom smislu demolirana, a u gradu pod Rumijom još nema ni nagoveštaja da će vlast biti formirana.

ИЗБОРИ СУ РЕШЕЊЕ: ДФ упозорава да је Бару више од месец дана без парламетарне већине

Foto: D.F.

Razlog je jednostavan – nema parlamentarne većine - naveo je Lazar Macanović, predsednik OO Nove srpske demokratije i odbornik Demokratskog fronta u SO Bar. 

Prema njegovim rečima, "DPS i SD očigledno se nisu dogovorile oko „podele plena“, a to je potvrdila i sednica Skupštine opštine održana pre nekoliko dana, na kojoj je trebalo da se izabere prvi čovek lokalnog parlamenta."

- To se, naravno, nije dogodilo, jer dogovor „prirodnih saveznika“  nije postignut, pa nije ni bilo kandidata za predsednika Skupštine Opštine. Sve to ukazuje da su novi lokalni izbori u Baru jedino optimalno, pa i jedino pošteno rešenje - kaže Macanović.

On poručuje da je "Svakako je u ovom trenutku važno podsetiti da je Bar verovatno najperspektivniji grad u Crnoj Gori,  koji je permanentno uništavan od  dugogodišnje vladajuće strukture koju su činili DPS i sateliti te partije."

- Bilo bi premnogo nabrajati šta ne radi u Baru zahvaljujući korumpiranoj i odnarođenoj političkoj strukturi, a s druge strane vrlo lako ono što radi. Od opštine sa neverovatnim privrednim potencijalom i ozbiljnom perspektivom, ovaj grad se pretvara u spavaonicu (gradnja stanova)  bez života i interesovanja za budućnost mladih dodaje Macanović. - Zato bi bilo krajnje lekovito za ovaj grad koji zaslužuje preporod, ali i za državu unakaženu nedomaćinskim vođenjem i korupcijom na svim nivoima, da se poverenje građana u novim okolnostima proveri na vanrednim lokalnim izborima, na kojima će bez straha i ucena kojima su do sada bili izloženi od strane DPS-a, Barani prvi put doneti slobodnom voljom odluku ko treba da ih vodi i predstavlja u narednom periodu. Bar zaslužuje da mu se vrati život, da mladi ovde ostanu da žive i rade,  i da ne traže spas za golu ezgistenciju u zemljama Evropske unije. Bar zaslužuje da se vrati na staze starih uspeha, gde ga je kriminalni DPS zaustavio sredinom devedesetih godina minulog veka. Potrebne su nam konkretne strane investicije, a glavni preduslov da do toga dođe je da se kompromitovana i izdajnička vlast koja je ostavila hiljade radnika bez posla, trajno pošalje u političku prošlost, kako je to učinjeno u 20 od 25 crnogorskih opština do sada.

Podsećamo da je DPS sa svojim satelitima 23. oktobra na lokalnim izborima ubedljivo poražen u čak 11 od 14 opština.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)