SVE PRŠTI OD LUKSUZA: Toaleta Lidije Đukanović i Milovi satovi, vredni više od milion evra, pod lupom Agencije za sprečavanje korupcije

V.K.

30. 11. 2022. u 15:19

AGENCIJA za sprečavanje korupcije istražuje otkud predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću skupoceni satovi koji, prema nekim procenama, vrede i više od milion evra!

СВЕ ПРШТИ ОД ЛУКСУЗА: Тоалета Лидије Ђукановић и Милови сатови, вредни више од милион евра, под лупом Агенције за спречавање корупције

Foto: Služba za informisanje predsednika Crne Gore

Kako prenose crnogorski mediji, iz te institucije najavljuju još jedan postupak vezan za porodicu Đukanović, a ovog puta će pod lupom biti prva dama Crne Gore Lidija Đukanović i njena toaleta, koja navodno premašuje pet hiljada evra.

Za sada je dokazano da Milo Đukanović poseduje tri vrtoglavo skupa sata, koja zajedno vrede 1.376.364 evra. Prvi među njima je Patek Philippe Sky Moon Tourbillon vredan 1.150.659 evra. Kućište ovog sata od 18-karatnog zlata, prečnika 42,8 mm i visine 16,25 mm, ima zlatni brojčanik, kao i antireflektujuće staklo od safira sa prednje i zadnje strane.

Poseduje i Breguet Tourbillon Perpetual Calendar čija cena iznosi 158.371 evra. Kućište sata čini 18-karatno ružičasto zlato, a brojčanik mu je izrađen od 18-karatnog zlata.

Poslednji iz kolekcije, za koji se tvrdi da je u vlasništvu Đukanovića, jeste Ulysse Nardin Classic Skeleton Tourbillon 18k koji košta 67.334 evra.

Đukanovićeva odela nikada nisu analizirana i nisu iznošeni podaci koliko koštaju, ali zato se prva dama često u medijima mogla videti upravo zbog skupog odevanja. Prošle godine supruga Đukanovića je na Pariskom mirovnom forumu odabrala skupu odeću – odlučila se haljinu brenda „Valentino“, koja košta 3.500 evra.

Prva dama Crne Gore je i nedavno na sebi imala haljinu marke Emilija Viksted, koja je na pojedinim sajtovima dostizala cenu od oko 3.000 evra. Ona se u društvu supruga pojavila na kraljevskoj gala večeri u Madridu koju je organizovao princ Filip Šesti. Lidija Đukanović je poznata i kao ljubiteljka skupih torbi, pa se i ovog puta, kao i ranije, odlučila za marku „Dior“. Slična torba u crnoj boji košta, kako je objavljeno, 4.100 evra.

Predsednikova supruga Lidija Đukanović često je fotografisana u odevnim kombinacijama koje premašuju njenu i platu njenog supruga, koje su zvanično prijavljene. Poslednji put, Lidija Đukanović je slikana na protestu „Ima nas“ ispred Skupštine, gde je, prema pisanju medija, njen stajling, odnosno prsluk i džemper, koštao navodno 4.300 evra.

ASK je do sada u svakom postupku koji je pokrenula, a koji se ticao porodice Đukanović, utvrdila da kršenja zakona nije bilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

KAKO SE PRAVILNO KORISTE GAS I KOČNICA: Celog života grešimo, a to može i da nas košta - video koji će vas iznenaditi