CRNOGORSKA PLJAČKA NA MENHETNU: Tuzanin opljačkao Gusinjanina

V. K.

28. 09. 2022. u 18:12

DRŽAVLJANI Crne Gore na radu u SAD,bili su na Menhetnu akteri nesvakidašnjeg događaja koji je pre dva dana obelodanila revija Fokus press sa sedištem u NJujorku.

ЦРНОГОРСКА ПЉАЧКА НА МЕНХЕТНУ: Тузанин опљачкао Гусињанина

Foto: Printskrin Youtube

-Naš iseljenik poreklom iz Gusinja, koji živi na Menhetnu, bio je neprijatno iznenađen kada mu je nedavno opljačkan automobil. I to možda ne bi bilo toliko neuobičajeno da počinilac nije bio zemljak poreklom iz Tuzi, piše ova revija, saopštavajući da Gusinjan, čije je ime poznato redakciji portala Fokus press, kaže kako već 17 godina živi u Americi, navodeći da mu nikad nije obijen automobil.

-Pre tri nedelje se u mom komšiluku zaposlio jedan naš zemljak poreklom iz Tuzi. Čuo sam bio da je još neko iz Crne Gore zaposlen u susednoj zgradi i drago mi je bilo. Nadao sam se da ćemo povremeno izaći na kafu i družiti se. Bio sam u velikoj gužvi i nisam stigao da ga upoznam sve do pre tri dana, pričao je Gusinjanin, koji se kako jekazao nedelju ujutro se uvjerio da kriminal u NJujorku uzima maha i da se lopovi više ne plaše kada se alarm na automobilu uključi.

-Moj automobil je bio obijen i stvari koje su se nalazile unutra su ukradene. Na video-snimcima sa zgrada videli smo da je lopov taj "posao" rutinski odradio, a kada se uključio alarm na automobilu, uopšte nije bio uplašen. Pokrao je sve što je našao unutra i udaljio se. Na osnovu video-snimaka sa kamera smo ga našli. Upravnik zgrade nam je pokazao snimke i videli smo da je naš "zemo", koji je radio kao portir, u ranim jutarnjim satima uzeo alat iz te zgrade i obio moj automobil. Bilo mi je drago što smo našli lopova, a istovremeno i krivo što je iz naših krajeva, pričao je razočarani Gusinjanin, ističući "da u toj zgradi rade još tri čoveka iz naših krajeva".

-Mislim da je znao čiji je automobil. Međutim, izgleda da mu nije prvi put da krade. Nakon što je otkriven, vratio mi je gotovo sve stvari koje je ukrao. Ipak, ostalo je gorko iskustvo da u zemlju koja nam pruža sve mogućnosti da na pošten način radimo i zaradimo, ima i onih koji vrebaju okolo šta će da ukradu. Tuzanin više ne radi u zgradi u kojoj je bio privremeno zaposlen, kazao je razočarani Gusinjanin...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

POBEDIO SAMURAJA U DVOBOJU: Crnogorskom oficiru u ruskoj vojsci japanski komandant nije bio ravan