"U NOVOM JE UVEK DOBRODOŠAO PRIJATELJ": Posle osam godina konzul Srbije u Herceg Novom Zoran Dojčinović odlazi na drugu funkciju

V. V.

19. 04. 2022. u 15:54

DEVET hercegnovskih organizacija: Srpski Soko, Matica Boke, Kolo srpskih sestara, Srpsko prosvetno i kulturno društvo „Prosveta", Društvo za arhive i povjesnicu hercegnovsku, Srpski kulturno sportski centar Karađorđe, FK Obilić, Vitezovi Svetog Stefana i Riznica starih umetničkih zanata i veština oglasili su se zajedničkim saopštenjem povodom odlaska konzula Srbije u Herceg Novom, Zorana Dojčinovića, koji je na ovoj funkciji bio osam godina.

У НОВОМ ЈЕ УВЕК ДОБРОДОШАО ПРИЈАТЕЉ: После осам година конзул Србије у Херцег Новом Зоран Дојчиновић одлази на другу функцију

Foto: V. V.

U saopštenju je navedeno da konzulu Dojčinoviću zahvaljuju „na iskrenoj saradnji i pomoći, kao i pažnji koju je pružao našim organizacijama i srpskom narodu u Boki kotorskoj i Crnoj Gori. Bio je sa nama u realizaciji mnogih projekata, teškim trenucima, ali i onim radosnim. Prihvatio je naše običaje, pravila i po mnogo čemu postao naš sugrađanin. Time je zadobio naše poverenje i prijateljstvo, što rastanak čini težim."

Uz dobre želje na novoj dužnosti iz ovih organizacija navode da veruju da će Dojčinović „ma gde bio, svoje dužnosti obavljati jednako savesno, časno i nepristrasno, kao i tokom svog osmogodišnjeg mandata u Novom. Nadamo se da mu je Herceg Novi ostao u srcu i da će nositi lepa sjećanja, i da će mu se, poput mnogih, često vraćati, jer je u Tvrtkovom gradu zauvek dobrodošao i rado viđen prijatelj. Ovde će, ne samo među nama koji potpisujemo ovo saopštenje, nego i među mnogim drugim Novljanima, uvek imati prijatelje".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju