CRNOGORAC I BOSANAC ŠVERCOVALI MIGRANTE: Uhapšeni tri milje od obale ukod Budve

B. Dabić

14. 12. 2021. u 18:52

DVE osobe uhapsila je CRNOGORSKA policija uhapsila je dve osobe zbog sumnje da su pokušali ilegalno pređu granicu morskim putem iz Crne Gore u Italiju radi krijumčarenja osam ljudi.

ЦРНОГОРАЦ И БОСАНАЦ ШВЕРЦОВАЛИ МИГРАНТЕ: Ухапшени три миље од обале укод Будве

Foto: B. Dabić

Lisice na ruke stavljene su državljaninu Bosne i Hercegovine A.M. (35) i državljaninu Crne Gore N.K. (25) nakon što ih je policija presrela na moru, tri nautičke milje od Budve.

- Regionalni komunikacioni centar granične policije Jug je iz Budvanskog zaliva detektovao isplovljenje sumnjivog plovila u večernjim satima u pravcu otvorenog mora prema Republici Italiji, koje je za sobom vuklo manje plovilo u nepovoljnim hidronavigacijskim uslovima.

Nakon detekcije kretanja plovila službenici policije su upotrebom službenog patrolnog plovila sumnjivo plovilo presreli i zaustavili na udaljenosti od oko 3 nautičke milje od Budve, te utvrdili da je reč o gliseru tivatskih registarskih oznaka sa 10 lica koji je za sobom teglio gumeni tender, potvrđeno je iz Uprave policije potvrđujući da su A.M. (35) i N.K. (25),“ pokušali sa osam migranata da nedozvoljeno pređu državnu granicu morskim putem iz Crne Gore u Republiku Italiju“.

Iz Uprave policije su naveli da su A.M. i N.K. lišeni slobode po nalogu postupajućeg tužioca, zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

BONUS VIDEO: NAŠLI PEĆ STARU 3.000 GODINA! Arheolozi istražuju lokalitet Konopljara nedaleko od Kruševca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati