SUDBINA VLADE SE I U DUBAIJU KROJILA? Inicijativa DPS o nepoverenju Krivokapićevom timu danas u Skupštini Crne Gore

V. K.

13. 12. 2021. u 08:38

POSLANICI Skupštine Crne Gore raspravljaće danas o inicijativi opozicije predvođene DPS o nepoverenju Vladi Crne Gore koja je ovih dana obeležila prvu godinu rada. Da li će 40 poslanika partije Mila Đukanovića naći jedan glas pride u vladajućoj većini i tako skratiti trajanje izvršne vlasti Zdravka Krivokapića, ili će njegov ekspertski tim produžiti život, biće uskoro poznato?

СУДБИНА ВЛАДЕ СЕ И У ДУБАИЈУ КРОЈИЛА? Иницијатива ДПС о неповерењу Кривокапићевом тиму данас у Скупштини Црне Горе

Da li se Dritan sastao sa Milom / Foto Vlada CG

U iščekivanju početka Skupštine u nedelju se u Podgorici pojavila informacija da su se navodno u Dubaiju sastali Dritan Abazović i Milo Đukanović! Potpredsednik Vlade produžio je svoj boravak u Dubaiu, a od juče "društvo mu pravi" i predsednik države Đukanović. Nije poznato da li su se njih dvojica sreli u tom gradu. Sve ovo se dešava u času kada su oči crnogorske javnosti uperene ka poslanicima koalicije "Crno na bijelo" koju predvodi URA i njihovom odnosu prema inicijativi opozicije. Duže vreme se spekuliše da bi se mogla napraviti manjinska vlada uz podršku Demokratske partije socijalista.

- Bilo bi dobro da se potpredsednik Vlade oglasi povodom navoda koji su se pojavili, pošto više teško da možemo primetiti razliku u potezima, ideologiji i politici između Abazovićeve stranke i DPS. Ako tome dodamo da je Abazović i ranije imao tajne sastanke sa Đukanovićem, onda je i političkim laicima jasno da je njihov eventualni susret u Dubaiju jedino mogao biti povezan sa sudbinom Vlade Crne Gore - kazao je Jovan Vučurović, poslanik Nove srpske demokratije i Demokratskog fronta.

On kaže da sve to govori da su Abazović i URA umesto razgovora i dogovora sa parlamentarnom većinom odabrali koaliciju sa mafijom.

- Sa kolegama iz parlamentarne većine razgovarali su jezikom ucena, dok sa DPS vrlo lako pronalaze zajednički jezik - kaže Vučurović. - Abazović i URA napadali su sve i svakoga za saradnju sa DPS, a onda su glasali sa Đukanovićevom strankom, smenjivali ministre, birali predsednika DIK. Upozoravamo da bi eventualni dogovor URA i DPS bio prevara naroda koji je 30. avgusta glasao za slobodu.

PROTIV IZBORA

Naredni parlamentarni izbori trebalo bi da budu tek 2024.godine odnosno u redovnom roku, poručili su iz Demokratske Crne Gore, nakon predloga DF da aktuelna većina vrati mandat i ide na nove izbore. Tome se protive iz Socijalističke narodne partije, kao i Građanski pokret URA.

STRAH OD GRAĐANA

- U prvom naletu političkog adrenalina opozicija je najavljivala najmanje 49 glasova za izglasavanje nepoverenja Vladi. U drugom naletu jednog poslanika više - kazao je poslanik Demokrata Vladimir Martinović. - Ne bi me začudilo da odsviraju kraj i povuku inicijativu, jer je strah od građana jači od vrednosti akcija na pokvarenom političkom tržištu. Branićemo narod i njegovu izbornu volju!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu