BLOKADA MAGISTRALE: Bokelji protestovali zbog smene doktora Vlada Popovića

V. Vujnović

27. 05. 2021. u 19:15

PROTIV najavljene smene dr Vlada Popovića, direktora Specijalne bolnice za ortopediju, neurohirurgiju i neurologiju "Vaso Ćuković" u Risnu su građani Boke organizovali miran protest i na 45 minuta blokirali magistralu na skretanju za ovu ustanovu.

БЛОКАДА МАГИСТРАЛЕ: Бокељи протестовали због смене доктора Влада Поповића

Foto: V. Vujnović

Povod protesta je bila najava iz Ministarstva zdravlja da su planirane smene zbog slučaja koje ispituje Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru, jer niko od dežurnih lekara nekoliko dana nije prijavio policiji da je mladić iz Berana J. Š. (32) preminuo pošto je u tu ustanovu primljen sa povredama nakon udesa.

Građani su na protestu poručili da je okupljanje samo opomena, a ako priča o smeni dr Popovića bude nastavljena, proteste će, obećali su - radikalizovati. Blokadu su pratile i poruke "Uz tebe smo doktore" i "Ne damo Vlada".

- On i sada, dok smo mi ovde, radi svoj posao, u operacionoj sali - objašnjavali su okupljeni meštani.

Prema njihovim rečima protestni skup nije politički, samo građanski, jer niko u poslednjih 20 godina, kao dr Popović nije uspeo da ujedini Boku.

- Ovde smo da ne dozvolimo smenu dr Popovića koju žele samo zato što nije politički angažovan i nije član nijedne partije - kazao je jedan od učesnika protesta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!