KRUNSKOJ ZAŠTITA ŠTO PRE: Vladi Srbije se obratila udruženja sa Vračara uz podršku javnih ličnosti

Š. M.

09. 12. 2021. u 18:01

PRINC Filip Karađorđević i princeza Danica, zajedno sa Društvom za ulepšavanje Vračara i Društvom za uređenje i ulepšavanje Krunskog venca uputili su otvoreno pismo Vladi u kome traže da se Krunska ulica na Vračaru što pre zaštiti od bezobzirnih investitora.

КРУНСКОЈ ЗАШТИТА ШТО ПРЕ: Влади Србије се обратила удружења са Врачара уз подршку јавних личности

Deo vračarske saobraćajnice / Foto N.Skenderija

Inicijativu je podržala grupa od 26 javnih ličnosti i istaknutih stvaralaca u kulturi.

Kako je, za "Novosti", ranije istakao glavni gradski urbanista Marko Stojčić, početkom oktobra, posle višemesečnog rada, Zavod je uspeo da završi kompletan elaborat za ovaj deo Vračara. Tako je posle prolaska stroge kontrole u Republičkom zavodu, ali i Ministarstvu kulture, ovaj akt spreman da bude usvojen na nekoj od narednih sednica Vlade.

- Iako je predlog takve odluke pred Vladom još od prve polovine oktobra, već skoro dva meseca nije usvojena odluka kojom bi Krunska ulica bila zaštićena od divljeg investitorskog urbanizma - navodi se u njihovom pismu, koji je prosleđen i ministarki kulture i informisanja Maji Gojković. - Neprijatno smo iznenađeni ovom činjenicom jer je navedena odluka u potpunosti ispravna i predložile su je jedine merodavne i nadležne institucije. Van svake sumnje je da javni interes i zaštita kulturnog nasleđa nalažu da se Krunska ulica, koja je do skora uživala status prethodne zaštite trajno stavi pod kapu Zavoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri