MELJAK DOBIJA ŠKOLU: Vesić najavio i izgradnju dečijih igrališta, natkrivanje stajališta, legalizaciju

B.B.

07. 11. 2021. u 15:10

U NASELjU Meljak će na proleće sledeće godine početi izgradnja osnovne škole, mališani će dobiti dva dečija igrališta, a biće uvedena i minibus linija.

МЕЉАК ДОБИЈА ШКОЛУ: Весић најавио и изградњу дечијих игралишта, наткривање стајалишта, легализацију

Skupština grada

Izmenom planskih akata, Grad će od sledeće godine pruzeti nadležnost za postavljanje natkrivenih stajališta duž Ibarske magistarale, a rešiće se i pitanje legalizacije obejkata koji se nalaze uz ovu saobraćajnicu, najavio je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika koji je u svojoj pokretnoj kancelariji posetio Meljak i razgovarao je danas sa meštanima.

Prema rečima Vesića, za meštane je najvažnija izgradnja škole, što će omogućiti da to naselje dobije zasebno i vrtić, ali i ambulantu.

- Radili smo više od godinu dana na projektu nove škole, menjali smo ga nekoliko puta jer smo hteli da stavimo i fiskulturnu salu i kuhinju i Meljak će imati modernu šklolu - naveo je Vesić. - Plan detaljne regulacije Ibarske magistrale,koji omogućava osnivanje industrijske zone pored Ibarske magistrale, biće završen do kraja ove godine. To znači mnogo više radnih mesta za ljude iz Barajeva, Čukarice, čak i Uba. Biće moguće postavljanje natkrivenih stajališta, što do sada nije bilo izvodljivo jer je Ibarska magistrala regionalni put. Takođe, rešiće se i legalizacija objekata koji se nalaze uz ovu saobraćajnicu, odnosno povećaće se vrednost te zemlje i objekata.

Vesić je naveo i da je sa opštinom Barajevo dogovoreno uvođenje minibus linije. Ispred Mesne zajednice, koja je u izgradnji, biće napravljeno jedno dečije igradilišta, a u gornjem Meljaku još jedno, pa deca neće morati da prelaze magistralni put. Zamenik gradonačelnika je meštane obavestio i o tome kako će se graditi kanalizacija u narednim godinama u njihovom selu i to tako što je Opština Barajevo ušla u program "Čista Srbija".

Predsednik opštine Barajevo Slobodan Adamović istakao je da izgradnja nove škole znači i rešenje za tri goruća problema meštana Meljaka. Kako je pojasnio, kada se završi ta škola, u sadašnji objekat će biti premešten vrtić koji se trenutno nalazi u objektu namenjenom prvenstveno za ambulantu. Samim tim, kako je dodao, dobiće se i prostor u kojem će moći da bude ambulanta.

Vesić i Adamović su nakon razgovora sa meštanima Meljaka obišli i crkvu u tom selu koja je još uvek u izgradnji.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: 

JUTARNjI HAOS U BEOGRADU: Autokomanda potpuno blokirana

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade