ZA KOKICE NA "25. MAJU" 7.400 EVRA: Održana licitacija za postavljanje objekata na Starom gradu u narednih godinu dana

M. STANOJKOVIĆ

29. 05. 2021. u 10:05

KOKIČARI su juče "nadjačali" sladoledžije u borbi za mesto na pešačkom delu Starog grada. Najskuplja izlicitirana lokacija je pozicija za aparat za kokice na šetalištu "25. maj" uz Dunav i vredna je 870.000 dinara odnosno oko 7.400 evra.

ЗА КОКИЦЕ НА 25. МАЈУ 7.400 ЕВРА: Одржана лицитација за постављање објеката на Старом граду у наредних годину дана

Foto V. Danilov

Od ukupno 32 lokacije pristiglo je 27 ponuda, a mesto za vagu i stalke za novine očigledno nije bilo isplativo budući da prijava nije bilo.

Za narednih godinu dana zakupci su u ponudi imali 14 konzervatora za sladoled, devet aparata za kokice, tri rotaciona stalka za prodaju štampe, tri tezge za prodaju svežeg i sušenog cveća, dva sanduka za čišćenje obuće, kao i vagu za merenje telesne težine.

Da bi Beograđani u šetnji mogli da pojedu kesicu "slaniša", zakupci su morali da izdvoje za početne cene od 150.000 do pola miliona dinara za mesto za prodaju kokica u zavisnosti od atraktivnosti lokacije, ali je cena za one prometnije, otišla i mnogo preko toga.

Najatraktivniji, a ujedno i najskuplje ustupljen je "kvadrat" kod servisa za bicikle na "25. maju", za koji su bila prijavljena tri zakupca.

PRODAVCI SUVENIRA

UPRKOS manjku posla zbog trenutne epidemiološke situacije, dugogodišnji zakupci štandova za prodaju suvenira na Beogradskoj tvrđavi na nedavno održanoj licitaciji odazvali su se konkursu. Tezge su zadržali po početnoj ceni od 400.000 do 1.800.000 dinara u zavisnosti od lokacije.

Konzervatori za sladolede iznajmljeni su za početnu cenu od 600.000 dinara odnosno oko 5.000 evra. Na tri mesta za prodaju svežeg i sušenog cveća u prostorije Opštine Stari grad, u kojima je bilo organizovano javno nadmetanje, došle su dve prodavačice, koje su po početnoj ceni sačuvale svoja mesta za iznose od 50.000 dinara na godišnje nivou.

Ipak, prodavcima novina ipak iznos od 110.000 do 150.000 dinara nije odgovarao, pa ponude za nastavak zakupa nisu pristigle. Svoje mesto po početnoj ceni od 12.000 dinara odbranio je i čistač cipela u Makedonskoj ulici.

Ipak, kada se uporedi nadmetanje za mesta na Beogradskoj tvrđavi, pozicije koje je ponudi Stari grad bile su povoljnije. Tako je za period od dve godine na Kalemegdanu zakupljen konzervator za sladolede kod Sahat kule po ceni od čak 18.000 evra, dok je za frižider kod "25. maja" za isti period plaćen oko 10.000 evra.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati