TRADICIONALNA, dvanaesta po redu manifestacija Dečja smotra folklora pod nazivom "U susret Vidovdanu", u organizaciji Doma kulture "Gračanica" i Saveza amatera Kosova i Metohije, održana je u manastiru Svetih arhangela kod Prizrena.

Učesnike manifestacije je uz blagoslov pozdravio i simbolično označio početak druženja otac Mihajlo, iguman manastira. Učestvovalo je 14 kulturno-umetničkih društava sa Kosova i Metohije, u dvorištu manastira, zadužbine cara Dušana, igrale su se igre iz Metohije, Šumadije, Sirinićke Župe, Niša, Vranja...

- Osim igre i pesme, ovo je prilika da deca nauče da vole svoje kulturno nasleđe, ali i da se mališani iz svih krajeva Kosmeta druže i stiču nova prijateljstva - istakao je Đorđe Lakušić, predsednik Saveza amatera KiM koji je pored Doma kulture u Gračanici organizator ove dečje revije folklora.

Osim smotre folklora kojom su započete ovogodišnje Vidovdanske svečanosti u manastiru Svetih arhangela u subotu je održana i likovna kolonija na kojoj je učestvovalo dvadesetak dečaka i devojčica iz različitih krajeva Kosova i Metohije, a tema kolonije bila je njihovo viđenje grada Prizrena.

PROČITAJTE JOŠ - Završen 48. Đački Vukov sabor (FOTO)