GODINU DANA „STVARANO U SRBIJI“ – VIŠE OD 700 ČUVARKUĆA: Čuvarkuća putuje i u Evropu, Kinu...

V. N.

02. 07. 2021. u 16:45

GODINU dana od predstavljanja projekta „Stvarano u Srbiji“ u Etnografskom muzeju u Beogradu, više od 700 proizvoda ponelo je prestižnu domaću oznaku kvaliteta "Čuvarkuća".

ГОДИНУ ДАНА „СТВАРАНО У СРБИЈИ“ – ВИШЕ ОД 700 ЧУВАРКУЋА: Чуваркућа путује и у Европу, Кину...

Foto Arhiva

"Čuvarkuća" je projekat koji gleda u budućnost, godinama unapred, poručio je profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Saša Veljković na panelu „Stvarano u Srbiji - liderstvo je važno“, na kojem su učestvovali vodeći ljudi ritejl industrije u Srbiji. Plan je da se domaća oznaka kvaliteta pored proizvoda, dodeljuje i za usluge, rekao je profesor Veljković koji je i član stručnog Saveta za dodelu žiga "Čuvarkuća".

-Važna je podrška malim proizvođačima na polju edukacije i brendiranja, uključivanja mladih ljudi. Veliki izazov je da do kraja godine "Čuvarkuća" krene u internacionalnom izdanju, kao oznaka koja će biti prezentovana ne samo u EU, već i na Bliskom istoku, u Kini, i drugim tržištima...

Ivan Šuleić, generalni direktor kompanije DIS kaže da „Čuvarkuća čuva kuću, dom, podseća na porodicu i na nešto na šta ne smemo da zaboravimo - Čuvarkuća je Srbija“.

-Ujedinjenje svih domaćih proizvođača, kompanija, distributera, trgovinskih lanaca i potrošača Srbije u jedan front - to je čuvanje naše lepe Srbije, poručio je Šuleić. Dodaje da je prodaja proizvoda sa oznakom "Čuvarkuća" u DIS-u porasla za 15 posto.

Tomislav Šapina, generalni direktor kompanije "Lidl Srbija" ističe da "Čuvarkuća" i proizvodi iz Srbije daju sigurnost i podršku lokalnoj privredi.

Počeli smo 2018. sa 250 domaćih proizvoda, a sada, tri godine kasnije, broj je duplo veći, rekao je Šapina. U objektima "Lidla" u Rumuniji, Hrvatskoj, Sloveniji nalaze se proizvodi iz Srbije, uskoro se učekuju i u prodavnicama ovog lanca u Slovačkoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)