MINISTAR VULIN: Hoće da eliminišu Vučića, bezbednost predsednika je ugrožena

Tanjug

19. 03. 2021. u 10:35

IMA razloga za zabrinutost i povećanu budnost kada je u pitanju bezbednost predsednika Aleksandra Vučića, kaže ministar policije Aleksandar Vulin.

МИНИСТАР ВУЛИН: Хоће да елиминишу Вучића, безбедност председника је угрожена

Foto: P. Mitić

On je za TV Pink rekao da je Vučić stožerna tačka koja garantuje političku i ekonomsku stabilnost u Srbiji, da je potrebno samo njega eliminisati da se izgubi politička stabilnost.

Govoreći o kriminalnom klanu Veljka Belivuka on je rekao da postoje indicije da je imao pojedine ljude u policiji koji su ga štitili.

Dodaje da su imali ljude kojima su mogli da se obrate kada im se oduzme blindirano vozilo da im se vrati, da okrenu glavu kada nađu oružje kod njih, imali su ljude koje zovu kada se uhapsi neko od pripadnika njihovog klana.

Dodaje i da su imali svoje mete u policiji.

- Postoje operativna saznanja da su imali svoje mete, a da li bi nešto uradili ili ne ja ne mogu da kažem, to će potvrditi istraga - rekao je on i dodao da se sva saznanja dostavljaju tužilaštvu.

Napominje da je posebna Radna grupa Ministarstva unutrašnjih poslova za Belivukovu grupu formirana 8. decembra 2020. godine, a da je pre toga bilo puno saznanja o njima.

Banda je, kako kaže, razbijena 4. februara 2021. godine i da je to bila kulminacija jednog ozbiljno policijskog rada.

Podseća da je tokom informativnog razgovora o vezama sa Belivukom poligraf odbio Slaviša Kokeza, ali i Dijana Hrkalović, a da je jedino prihvatila i prošla na poligrafu (starleta) Tijana Ajfon.

Govoreći o prisluškivanju predsednika on je rekao da ne postoji mera prisluškivanja Aleksandra Vučića, ali da je na merama bilo 26 ljudi za koje se zna da su u komunikaciji sa Vučićem ili nekim od članova njegove porodice.

- Broj nezakonitih presretnutnih razgovora raste. Delovi Ministarstva unutrašnjih poslova su zloupotrebljavali svoja ovlašćenja tako što odu kod nadležnog sudije, traže od njega mogućnost prisluškivanja određenih lica, naprave od njega neku legendu, traže meru, sudija vam izda rešenje. VI to radite ne zato što je taj neko kriminalac već zato što znate da će se čuti sa Aleksandrom Vučićem - rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

AKO IZDAJU VUCICA SRBIJE CE NESTAT

20.03.2021. 07:17

@dera - Nacistima i nacistickim slugama u Srbiji, ne odgovara jaka i stabilna Srbija, to je svakodnevno vidljivo. Vasington , Berlin, Brisel o Zagrebu i Pristini da i negovorimo, svi bi zeleli da se rese Vucica, i da razbiju srpske odnose sa Rusijom i Gospodinom Putinom. Peta kolona u Srbiji je jaca nego ikad, zapadne citaj nacisticke tajne sluzbe vrsljaju Srbijom a posebno Beogradom, i pomazu tu istu petu kolonu, cak su ih spregli sa kriminalcima celog balkana. Zapad nikad nije bio prijatelj Srbiji, niti ce kad bit, oni su samo interesdzije, kako na ledjima srpskog naroda da ostvare svoje planove, u glavnom cilju pohoda na Moskvu, to su cinili i njemacko-austrijski carevi, to je cinio i Adolf Hitler, to danas cini Amerika i velike evropske zemlje, i komotno se moze reci: SAMO JE ADOLF MRTAV, NACIZAM NIJE NI UMIRAO.

star

19.03.2021. 11:15

Verujem i nadam se da su povečanje mere bezbednosti Vučića posle ovih velikih hapšenja kriminalca u zemlji i prekida svih njihovih delatnosti, kojima su ugrožavali normalan život građana.

Mirjana

19.03.2021. 11:18

Raduje činjenica da bezbednosne službe pravovremeno reaguju. Nadamo se da će svako ko je,na bilo koji način, učestvovao u planiranju ugrožavanja bezbednosti predsednika odgovarati.

Jova

19.03.2021. 14:44

Treba maksimalno zaštititi našeg predsednika, jer udar na njega značio bi udar na samu državu. Pored svega što čini za srpski narod ovo je nedopustivo, sve treba pohapsiti koji imaju veze i na samu pomisao da naude predsedniku.

ElezM

20.03.2021. 03:43

Treba sve ovo shvatiti ozbiljno smatram da Vulin priča pravu sliku svega i stepen zaštite predsednika mora da bude na najvišem mogućem nivou. Smatram daće MUP nastaviti odgovorno da radi svoj posao kao što je i do sada radio. Vulin dobro radi svoj posao minstra to sve pokazuje koliko je on odgovoran ministar.

Slobodan

20.03.2021. 03:46

Svi ovo treba sve da shvate ozbiljno. Treba podći stepen bezbednoti na najviši mogući nivo bezbednost predsednika i njegove porodice je sada na prvom mestu verujem u sve državne bezbednosne strukture.