NASIM HARADINAJ PRED SUDOM: Krivi su tužioci, njima su procurele informacije

S.S.R.

18. 12. 2020. u 12:41

NASIM Haradinaj pojavio se danas na statusnoj konferecniji prvi put pošto je protiv njega potvrđena optužnica u kojoj se tereti za ometanje službenih lica u vršenju službenih dužnosti, zastrašivanje svedoka, odmazdu i povredu tajnosti postupka, kao i dela protiv pravosuđa.

НАСИМ ХАРАДИНАЈ ПРЕД СУДОМ: Криви су тужиоци, њима су процуреле информације

Foto: Printskrin

On je u javnost, na konferencijama za novinare, iznosio poverljive informacije suda koji je u udruženje donosio nepoznati muškarac.

On se nije izjasnio o optužnici danas i ima pravo da to učini u narednih 30 dana. Rekao je da ne priznaje nadležnost suda, kao ni mandat Specijalizovanog tužilaštva, koje je optužio da su krivi za curenje informacija.

- Ovo tužilaštvo želi da skrene pažnju sa sebe i svali krivicu na nekog drugog to jest, na (tzv.) Kosovo. Danas vidimo da su (tzv.) Kosovo i njegovi građani - krivi - rekao je Haradinaj čitajući unapred spremljen govor.

- Dokumenti iz tužilaštva su došli u kancelariju udruženja, jer su procureli iz tužilaštva. Tu nije bilo par papira nego hiljade dokumenata. Umesto što sam ja ovde trebalo bi da budu ljudi iz tužilaštva, možda i neki koji su ovde prisutni danas. Tužilaštvo ima dva cilja da okalja obraz oslobodilačkog rata OVK i obraz predsednika i potpredsednika Urduženja ratnih vetererana.

Njegov advokat je rekao da će osporavati to što se on nalazi u pritvoru, a isto je najavio i branilac Hisnija Gucatija. On se tereti za ista dela i pojaviće se pred sudom danas u 14 sati.

Inači, Haradinaj je i ranije tražio da se brani na slobodu uz kauciju od 1.000 evra, što je odbijeno.

Sledeća konferencija u slučaju Haradinaja zakazana je za 7. januar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri