MARKO ĐURIĆ O FUNKCIJI: O mestu ambasadora u SAD govoriću tek kad bude ozvaničeno

Tanjug

21. 09. 2020. u 12:47

МАРКО ЂУРИЋ О ФУНКЦИЈИ: О месту амбасадора у САД говорићу тек кад буде озваничено

Foto Tanjug

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, povodom najava da će biti imenovan za ambasadora Srbije u Vašingtonu, nije želeo da govori o nečemu što, kako je rekao, još nije ozvaničeno i o čemu tek treba da se razgovara.

- O tome neću da govorim, jer ne bi bilo diplomatski da se govori o nečemu što još nije realizovano i očemu tek treba da se razgovara sa zemljom prijema -, rekao je Đurić za TV Pink.

On je povodom komentara u javnosti i na društvenim mrežama o njegovom mogućem imenovanju za ambasadora, kazao da neće da se žali i da je to ''stoti deo'' onoga kroz šta prolaze predsednik Srbije Aleksandar Vučić i druge njegove kolege.

- To što su mene pominjali prethodnih dana je stoti deo onoga kroz šta prolazi predsednik Vučić i moje kolege, koji su se usudili da rade protivno interesu onih koji su mislili da su bogom dani i da mogu neograničeno da vladaju Srbijom -, rekao je Đurić.

On je kazao postoje ekonomski i politički krugovi koji znaju da pod imenom i prezimenom nemaju šta da traže na izborima, poput Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i da unajmljuju ''dvorske lude'' koje treba da omalovaže i kompromituju sve i svakoga u Srbiji.

- Da dovedu sve u istu ravan, jer znaju da samo u takvim uslovima imaju šanse da se pod maskom i pod tuđim imenima opet dočepaju vlasti - kazao je Đurić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (40)

star

21.09.2020. 12:57

Sasvim je u redu što Marko ne želi unapred da priča o svom unapređenju, ali je on jedan od ljudi koji svojim trudom, radom i znanjem zaslužuje mesto ambasadora u Vašingtonu.

Daliborka

21.09.2020. 13:13

Sasvim je u redu to što Marko Đurić ne želi da ništa govori o tome što se danim nameće u javnosti, da će biti Ambasador u Americi. Naravno kada to bude ozvaničeno, sigurno će se obratiti javnosti.

Pavle

21.09.2020. 13:18

Marko odmeren, kao i uvek. mnogi bi se danima utrkivali da izjave nešto o mestu ambasadora. Kao zreli političar, čeka da sve bude zvanično, imenovan, tada će o tome nešto reći. Nije mogao bolji izbor da bude za to mesto, od Đurića.

TM

21.09.2020. 13:20

Djuric ozbiljno pristupa i sve dok ne bude zvanicno ni ne treba pricati o funkcijama. Dok nekolicina nagadja i siri poluinformacije, Djuric ceka pravi trenutak sto je i ispravno.